maandag 25 april 2011

Blogvoer… en nog meer blogvoer…

 

Het is een beetje een raar gevoel… het is meivakantie en we zitten …thuis! Niet dat we nou al jáááren rond deze tijd in Florida verblijven maar de afgelopen 2 jaar waren we er wel en als het aan ons had gelegen (of in ieder geval aan mij) dan hadden we er nu zeker weer gezeten. Maar het was ons niet gegund door de schooldirecteur… die gaf onze jongens slechts 1 week meivakantie dit jaar dus hebben we onze reis uitgesteld tot de zomervakantie. Op zich ook wel weer een voordeel dat we nu niet 2 maar 3 weken gaan en dus meer van Florida kunnen gaan zien!

Intussen geniet ik – tussen de 782 gewonnen paaseitjes door – met volle teugen van de blogs van Hannie, Wij ook naar Orlando, het blog van Bauke en zo nog meer!! Heerlijk al die ervaringen te lezen en misschien nog wat ideetjes op te doen voor onze eigen reis. Want we zijn er nog steeds niet helemaal uit… vooral wat de parken in Orlando betreft! Universal gaat het niet worden, de kids hebben er geen interesse in. Of we dat dan inruilen voor Disney… nog geen idee eigenlijk!

Wel hebben we intussen in Nederland alweer wat Disney ‘gedaan’. Met de jongste heb ik (via een aanbieding van Groupon) Disney All Stars on Ice bezocht in de Jaarbeurs. Voor kids toch wel een hele leuke show waarin alle figuren en liedjes voorbij komen! Dit filmpje vond ik op YouTube… (alleen van Ahoy, verder zelfde show):

Vorige week zaterdag zijn we ook nog met zijn viertjes naar Mary Poppins de Musical in het Circustheater in Scheveningen geweest. Mauro en ik hadden de show in februari al in New York op Broadway gezien. Hij wilde de musical graag nog een keer in het Nederlands zien en de rest van de familie dus maar meegenomen. Hoewel ik bang was dat het me tegen zou vallen (meestal vind ik Nederlands vertaalde musicals echt een stuk minder) was dat dit keer niet zo. Maar misschien kwam dat ook wel doordat de kids het leuk vonden!

Komende week zal ik de hotels eens checken (vooral die van Priceline) of we wel double beds kunnen krijgen op de kamers (wel zo handig met z’n vieren)!

7 opmerkingen:

Harm en Christa 2theUSA zei

Wat grappig om te lezen, ook wij weten nog steeds niet wat voor tickets we gaan kopen. Best lastig om te beslissen er is ook zoveel leuks te doen. Wij gaan ook in de zomer ruim 3 weken. Zo'n lange periode is wel heerlijk hoor, maar jullie moeten nu wel wat langer geduld hebben.
Blogs lezen helpen wel het wachten te bekorten, aan de andere kant kan ik bijna niet wachten tot het zover is.
Succes met de voorbereidingen.
groet Christa

Hannie zei

Leuk, dat jullie nog ideeen opdoen van ons blog.
Dat bootje dat jij bedoeld bij DTD, daar kan je maar met z'n tweeen op. Luuk wilde dat eerst ook, maar bij nader inzien vonden we de grote boot leuker.

"Rick, Sunshine State" zei

Ik heb toevallig gister bij undercovertourist de 10daagse Never Expire waterfun and more gekocht, hebben we meteen de waterparken voor disney erbij.

De Disney waterparken hebben we nog nooit bezocht.. en de kaartjes verouderen niet.

Tinnetam zei

Zo herkenbaar dat gevoel. Toen wij in 2009 met de mei vakantie niet gingen had ik precies hetzelfde gevoel. Sindsdien proberen we te gaan in de mei vakantie :-)

Maar jullie hebben in de zomer 3 weken en voor je het weet is het al weer zomer ! Gewoon lekker alle blogs lezen en ideetjes op doen.

Succes en vooral veel plezier met de verdere voorbereidingen. Je zult zien dat de tijd dan vliegt.

Martin, Richard en Linda zei

Dat zal zeker wel een raar gevoel zijn, als je andere jaren rond deze tijd in The States zat en nu niet. Maar je moet zo maar denken, als straks de meivakantie voorbij is hebben jullie het nog tegoed.
Door alle blogs te lezen wordt je zeker weer wat wijzer en het geeft je ook een stukje Florida gevoel.

Succes met de verdere voorbereidingen.

Twinmom1995 zei

Elke nadeel heeft zijn voordeel toch?
Liever 3 weken in de zomer dan 2 weken in mei.
ik kan me wel voorstellen dat het even wennen is als je meestal in mei gaat.
Het is hier overigens maar 1 x in al die jaren basis school voorgekomen dat ze 2 weken in mei vakantie hadden.

Hansi zei

Wat heerlijk dat jullie weer gaan!
Wij hadden met Priceline bijna overal dubbele bedden, je kan in elk hotel vragen om een kamer met queen size bedden.
Onze priceline toppers zijn Gaylord Palms Resort in Orlando en Hyatt Regency Coconut Point in Bonita Springs. Echt super, helemaal met kids!
Groetjes Christol