zaterdag 2 juli 2011

Dag 1... Come fly with us!

Het is kwart voor 10 Floridiaanse tijd en we hebben een prima reisdag achter de rug zonder vertraging! Ik heb er Een heel verslag van geschreven in het vliegtuig maar de linux minilaptop wil het wifi netwerk vanavond niet vinden terwijl de iPad er geen moeite mee heeft...maar daar staat het verslag dus niet op...morgen maar verder uitzoeken...

We hebben een mooie Ford Escape, de upgrade coupon van Dollar werkte helaas niet voor de midsize SUV, dus we kregen geen standaard SUV mee maar deze is perfect!

Vanavond nog even snel wat gegeten bij ChickFillet aan de overkant van het hotel en nu liggen de kleine mannen net te slapen... Het is ook bijna 3.00 uur in NL! Ze hebben het weer prima doorstaan!

Update dag 1:


Come fly with us!

Blijkbaar hadden we meerdere wekkers gezet vanmorgen want 1 natuurlijk wekkertje stond al heel vroeg naast mijn bed... een beetje misselijk. Waarschijnlijk de spanning want er bleek niks aan de hand maar kwart over 5 was wel erg vroeg. Gelukkig springt Andy dan ook gelijk uit zijn bed, ik blijf nog een half uurtje liggen en maak dan ook Mauro wakker want over een half uur worden we door Fred naar Schiphol gebracht... echt super service!

En zo komt het dat we binnen een uur de koffers hebben afgegeven bij BA (geen rij) en door de douane zijn (4 man voor ons)... we hebben het wel eens anders gezien. Dit stuk van Schiphol waren ze in februari aan het verbouwen maar is nu wel opgeknapt zeg, er zit zelfs een Victoria's Secrets. Het shoppen bewaren we nog maar even tot de USA!

Wel gaan we boven bij de Mac even koffie drinken en een ontbijtje scoren... Mauro proeft voor het eerst een egg mc muffin... je zou zeggen dat hij het lekker vindt want hij lust bacon, eieren en kaas maar het is toch nog wel even wennen. Losse ingredienten vindt hij lekkerder dus wordt het broodje half gesloopt :) .

We lopen van F naar de D pier waar we vertrekken en ondertussen krijg ik via Twitter het bericht dat Robert-Jan (Mattrob) ook inmiddels achter de douane is ... het wordt tijd voor een kennismaking want we hebben al vaak info en weetjes uitgewisseld (m.a.w. hij geeft de tips en ik gebruik ze) en natuurlijk al talloze blogs over hun reizen gelezen. Ze komen naar de D-pier en we spreken elkaar even snel, hartstikke leuk! Mauro en Andy zijn ondertussen al bij de gate en Milan en ik nemen afscheid van Robert-Jan en familie. Later horen we dat zij anderhalf uur vertraging hebben...balen!

Wij vertrekken keurig op tijd naar London Gatwick en daar duurt het overstappen ook niet lang. Er worden wat families uit de rij gehaald die maar een kwartier overstaptijd hebben voor de vlucht naar Orlando. Hebben wij geen last, wij gaan dit keer naar Tampa. Dus hebben we tijd voor een heerlijke verse hotdog en een vers gemaakte milkshake. Ze stoppen het fruit er ter plekke in dus vitamientjes hebben we intussen ook nog binnen!

Dan door naar Gate 63 ... ook daar verloopt het soepel. We mogen snel boarden maar vertrekken uiteindelijk wel ietsje te laat, we zullen dan ook waarschijnlijk om 16.45 landen. Eten is natuurlijk niet echt noemenswaardig... ik had de chicken (Curry, viel reuze mee)... en Andy de beef. De kids kregen een kindermaaltijd maar de Twix viel nog het meest in de smaak. De kipnuggets met doperwten en aardappelpuree (hee... de binnenkant van een aardappelkroket!) bleven grotendeels staan...maakt niet uit.

Iedereen vermaakt zich prima alleen jammer dat iPhone en iPad relatief snel leeg zijn...daar hadden we ons nog wel wat langer mee kunnen vermaken. Maar de Nintendo┼Ť, de minilaptop en het inflight entertainment vullen het goed aan. Milan slaapt in het begin wat en later Mauro ook nog wel... en wij doen ook nog wel een half oog dicht...valt mee voor een heenreis!
Op dit moment vliegen we bijna boven Boston en moeten we nog 2,38 precies.... het grootste deel zit er dus op. Nu maar hopen dat de auto uitzoeken en het rijden naar het hotel straks lekker snel gaat!

Location:Gulf Blvd,,Verenigde Staten

12 opmerkingen:

2theUSA zei

Wat heerlijk dat jullie goed zijn aangekomen!
Nu kan het genieten gaan beginnen, we lezen op een afstandje mee. voor ons duurt het nog 3 weken...
veel plezier, groet Christa

"Rick, Sunshine State" zei

Zo dan ineens zitten jullie gewoon in Florida, geniet ervan, een top vakantie toegewenst !!!


Rick en Mandy

Sonja zei

Fijn dat jullie goed en snel zijn overgekomen. Heeft the Dolphin nu wifi?

Hannie zei

Gelukkig geen vertraging.
Have fun!

Marja en Tony zei

Fijn dat jullie er zijn, nu dan even in je ritme komen en vooral heerlijk gaan genieten.
Have Fun

Tinnetam zei

Goed te lezen dat jullie op Floridiaanse bodem zijn. Het grote genieten kan nu beginnen en dat blog van de reisdag, dat komt wel. Nu eerst genieten !

Mark zei

Tsja, daar had ik ook wel zin in: een 'Spicy Chicken Sandwich Deluxe' van de Chick-fil-A! Ben nu al jaloers...

Aggie, Richard en kids zei

Fijn, dat de reis goed verlopen is. Altijd weer fijn, als je voet op Amerikaanse bodem zet. Geniet ervan en we kijken uit naar de verslagen!! Have Fun!!

groetjes van Aggie

Saskia zei

Heerlijk toch om te kunnen zeggen "we zijn er". Geniet ervan en maak maar mooie foto's.
Have Fun,
Saskia

Anoniem zei

Het grote genieten is begonnen.
Have fun!

Familie Bastiaanse zei

Fijn dat jullie er zijn. En nou maar lekker genieten. Veel plezier!

Alberdina, Frits en de kids zei

Ja nu ik de foto van jullie zie zag ik jullie op de luchthaven in Tampa heb jullie ook al eerder gevolgt dus jullie kwamen al bekend voor de reis ging lekker voorspoedig veelplezier en we gaan jullie volgen