maandag 18 juli 2011

Dag 16 (zaterdag 16 juli) Crocs and bugs…

We slapen heerlijk in het Doubletree maar hebben geen ontbijt erbij dus is onze eerste stop vandaag de Publix. We slaan wat broodjes, muffins en donuts in voor onderweg en dan gaan we op pad. Eerst een stukje over de snelweg en dan al snel verder op de Tamiami trail We moeten ongeveer 2 uur rijden tot aan Shark Valley. Het ziet er dus naar uit dat we de tramtour van 11 uur niet gaan halen en dat zou jammer zijn, want dan moeten we wachten op die van 13.00 uur.

Maar de rit verloopt erg vlot en zo rijden we om 10.35 het State Park in (na betaling van $10) en zijn we bij de tramtour van Shark Valley. We hebben bewust hiervoor gekozen omdat het alternatief een boottocht is met een airboat en dat vinden onze kids niks (die herrie enzo)… vandaar.

DSC04110

Om 11 uur hebben we een volle tram (en zelfs mensen die achter blijven, te laat) en vertrekken we. Een aardige Engelsman (college professor) die in zijn 70-er jaren nog een dagje per week bijklust als Ranger is onze gids vandaag. Hij vertelt onderweg van alles over de flora en de fauna van de Everglades. In de tram vangen we een lekker windje dus dat is aangenaam. De eerste helft van de rit zien we 3 crocs, 2 babies en 1 kleuter… kleintjes dus, jammer we hadden echt grotere verwacht.

Maar doordat het geen voedselrijk gebied is zijn het sowieso veel kleinere kroko’s hier. We stoppen halverwege bij een uitkijktoren (die boven dicht blijkt te zijn)… de stop vinden we niet echt leuk want hier zitten best veel muggen en zowel de Off! als de hollandse muggenspray lijkt ze niet te deren.

Van ons mag het dus snel verder, de eerste helft deden we in krap 1,15 uur … de terugweg in 20 minuten, we scheuren met de tram door de Everglades want we zijn ‘laat’ . we zien dus ook niet veel meer. Eigenlijk viel dit ons wel tegen… we hadden toch wel meer wildlife verwacht maar het waren slechts een paar vogels en 3 kleine krokodillen. Ik zag ook nog ergens een grote schildpad maar die werd door anderen niet opgemerkt dus zijn we die voorbijgereden.

Na 2 uur in de tram is het wel genoeg en stellen we de TomTom in op Homestead. We volgen niet helemaal zijn route maar ook een keer het bordje Homestead en rijden hierdoor een route vol met ‘ nurseries’ . Dit blijken vooral kwekerijen te zijn van orchideeen en palmbomen. Er staan ook overal kraampjes langs de weg met planten en fruit. Geen Highway maar ook geen saaie route.

Dan kruisen we de Florida Turnpike en zien we links een vrij nieuw gebouw liggen….Hampton Inn & Suites. Dat ziet er prima uit, tegenover de … McDonalds (en natuurlijk de Publix).

Onze kamer is op de vijfde verdieping en kijkt uit over de weg met de Publix aan de overkant.

IMG_0605[1] Eerst is het zwemtijd. We plonsen weer in het lekkere zwembad (wIMG_0606[1]ater smaakt een beetje zout dit keer) en blijven een tijdje dobberen.

Dan krijgen we trek want we hebben ook niet echt geluncht vandaag… dat wordt dus een vroeg avondeten. We hebben niet veel zin om te zoeken en willen straks nog even naar een kleine outlet in Florida City. De jongens vragen of we nog 1x bij de Mac gaan eten en eigenlijk is dit voor ons wel de snelste optie.. iedereen wordt ook gelijk een stuk gezelliger met wat eten op, we waren er blijkbaar aan toe. Dan via de Turnpike naar Florida City. Een kleine outlet (55 winkels)….. we kijken alleen even in de wat bekendere winkels, zoals GAP en Nike, halen nog even een beker drinken en dan hebben we het wel gezien. We rijden nog heel even langs de Publix om te zien of ze strandlakens verkopen omdat we morgen onderweg wel even aan zee willen stoppen, helaas… niks. We hebben geen zin meer om verder te zoeken en gaan lekker naar het hotel waar we het blog afmaken, proberen beelden van de Tour de France op te vangen (uitzending gemist werkt niet en de Amerikaanse zender uit de villa is hier ook niet…) en de jongens liggen lekker snel te slapen.

Morgen naar Key West en dan blijven we daar 2 nachten.

8 opmerkingen:

Hannie zei

Jammer van die tramtour. Weet ik ook weer dat wij die niet hoeven te doen. Twijfel toch al aan dat soort uitstapjes vanwege alle verhalen over muggen. Die moeten mij altijd hebben.
De Mac doet goede zaken met jullie!
Ben benieuwd naar Key West. Ik heb gisteren een snorkeltocht bij een rif geboekt daar.
Veel plezier!

Saskia zei

Hoi allemaal, ik heb ook zo'n hekel aan muggen, irritante beesten hahaha. Jammer van de tour.
Een hele goede reis naar de Keys, het is een prachtige rit over al die bruggen.
Have Fun!!
Saskia

Donald Duck zei

jammer dat de tramtour niet zo geslaagd was. Tja en die muggen je zit natuuurlijk wel in een swamp gebied dus die kun je daar zeker verwahcten met grote getallen.

"Rick, Sunshine State" zei

De tramtour slaan wij maar over als het ooit zover komt, verder hebben jullie het heerlijk en toch wat wildlife gezien meer als ons in ieder geval ;-)

Nog heeel veel lol!

de brabertjes zei

heel jammer van de tramtour maar wel weer lekker genoten in het zwembad.
heel veel plezier op Key West wij vonden het daar erg leuk.

Marja en Tony zei

Vergeet die tramtour maar snel, en vooral die muggen!
Verder weer een heerlijke dag .

Twinmom1995 zei

Jammer van de tramtour maar de rest van de dag zag er wel leuk uit.
Ook wel eens lekker om op tijd "thuis" te zijn.

2theUSA zei

Wij hebben met de tramtour in augustus, vorig jaar ook maar een paar alligators gezien, maar wel grote. Dat komt ook door het seizoen in het droge seizoen struikel je erover.
Veel plezier op Key West, staat het Morada Bay cafe op Islamorada op jullie lijstje?

Groet Christa