maandag 4 juli 2011

Dag 3 (zondag 3 juli 2011) Go Rays!!

Eens kijken of we al een beetje over de jetlag heen raken... gisteravond viel Mauro al rond 7 uur in slaap...helemaal stuk ... en hij bleef maar slapen. Milan hield het nog wel vol tot half 9 ofzo. Uiteindelijk hoor ik vanmorgen om kwart over zes de eerste Nintendo aangaan (van Mauro), dat valt dus reuze mee. We hebben een rustige ochtend omdat we pas om 11 uur uit de kamer hoeven en eerder hoeven we ook niet te vertrekken. De jongens en Andy gaan om half 9 eerst zwemmen en na een half uur komen ze alweer uit het water.

Ze hebben honger! Ik heb nog wel wat eten maar uiteindelijk vertrekken Andy en Milan toch om nog wat vers te halen. Ze eindigen gewoon bij de Publix aan de overkant en hebben een stokbrood, kalkoenfilet en wat verse donuts gehaald. Zo maken we even een simpel maar superlekker ontbijtje. Mauro hoeft zijn verse melk ook niet te missen want ook daar hebben ze weer een fles van meegenomen. Gisteren hebben we al een goedkope koelbox gehaald van $3.76 met 2 koelblokken die vannacht in de vriezer hebben gelegen. Al het drinken enzo gaan daar dus in, hebben we iets voor onderweg en blijft het goed tot in de villa vanavond.

Dan is het tijd om de laatste spullen te pakken en in de auto te zetten. Omdat er geen cover op de achterbak zit (hebben ze hier gewoon niet) dekken we onze spullen af met het goedkoopste wat de Dollar Tree ons kon bieden... een matrasbeschermer van 1 dollar! Het is een tweepersoons dus het past prima!

We stellen de TomTom in op Tropicana Field... het lijkt wat vroeg voor de wedstrijd van 1.40 pm maar uiteindelijk valt dat heel erg mee... dat hadden we ook al gelezen op het FloridaForum. We parkeren de auto gratis vandaag omdat we met vier personen in de auto zitten (carpoolen heet dat haha)... dat scheelt toch weer $20 en we staan mooi vooraan (ook omdat we vroeg zijn natuurlijk). We kijken onze ogen uit! Er staat een stand van Chevrolet waar we een mooie strandtas scoren van de Rays en als het meisje vraagt wat voor auto we thuis rijden (een Nissan Qashqai) heeft ze geen idee waarover we het hebben... grappig. Dan door naar de will-call om onze tickets te halen. Het is er niet druk en we krijgen 8 tickets... 4 voor de entree en 4 voor een frisdrank, een hotdog en een snack (popcorn). 
Heel snel daarna (om even na half 12) gaan de deuren van Tropicana Field open. De jongens krijgen een handpop mascotte (voor de eerste 10.000 kinderen) en er staan allerlei figuren waarmee je op de foto kunt. De sfeer zit er gelijk helemaal in. We gaan kijken in de Rays winkel (kopen niks, toch best prijzig), in het museum en lopen een rondje door de gangen waar mensen vooral eten maar er zijn ook allerlei activiteiten voor kids...het is tenslotte Family Fun Day!

Wij halen onze drankjes, snack en hotdog en eten die, het is ondertussen lunchtijd en gaan dan op zoek naar onze plekkies op de tribune.Prima plaatsen in het 'outfield'. Ik was de meeste spelregels van het 'slagbal' van vroeger alweer vergeten maar we pikken de globale baseball regels snel op.... vooral Mauro vindt het erg leuk, de deuntjes tussendoor.... het spannende als alle honken bezet zijn... hij snapt het ook wel een beetje, dat maakt het leuk. Uiteindelijk winnen de Rays met 8-3 van de St. Louis Cardinals. We vonden het een leuk sfeertje, heel relaxed met alle fans die gewoon door elkaar zitten, er zat zelfs iemand voor ons die van 2 shirts (1 van de Rays en 1 van de Cardinals) 1 shirt had gemaakt en dus blijkbaar voor allebei was :)

Na de wedstrijd staat het veld binnen 5 minuten vol met materieel voor het opbouwen van een podium want er volgt nog een summer concert voor de kleintjes. The Wiggles treden op, blijkbaar een soort 'Ernst & Bobbie' op z'n Amerikaans. Ik had in Nederland al wat aan Milan hiervan laten zien en inderdaad speelden ze ook hiervan wat liedjes! Maar na een liedje of vier vond hij zichzelf er volgens mij toch wel iets te groot voor en mochten we het stadion verlaten. Dat kwam mooi uit, het was al 5 uur geweest, we moesten nog anderhalf uur rijden en nu konden we misschien net tussen twee grote groepen door vertrekken (de mensen die al voor het concert waren gegaan en de mensen met kids die er nog waren).

Inderdaad konden we zo de parkeerplaats af en zaten we binnen no time op de Highway richting Orlando! Deze weg herkenden we van vorig jaar, toen we naar Busch Gardens waren geweest.

De mannen waren allebei op de achterbank in slaap gevallen en zo reden we in anderhalf uur naar Windsor Palms. Bij de gate meldden we ons aan en kregen weer een parkeerkaart en 1 minuut later stondn we bij de villa. Het ziet er helemaal top uit, alleen is het (weer) even wennen dat overal een alarm op zit... dat zijn niet onze favoriete bezigheden maar het zal wel wennen.

We  besluiten richting de 192 te rijden om even weer wat herkenning tot ons te laten komen, we zitten nu weer meer in de richting waar we 2 jaar geleden ook zaten (toen Windsor Hills)...vorig jaar zaten we helemaal aan de andere kant (Terra Verde). Op de 192 stoppen we bij de Mac...willen de jongens graag eten en dan hebben we dat maar weer gehad voor deze week. Na het eten nemen we nog twee Cafe Mocha mee naar huis en rijdens we ineens langs Outback Steakhouse... nog niet eerder hier gezien (en nooit gegeten) maar hopelijk komt het er deze vakantie van.

Terug in de villa willen de jongens eigenlijk nog zwemmen maar we kunnen ze afleiden door nog een potje te poolen in de speelkamer en ondertussen de TV te testen. In de kamers met 2 bedden krijgen we de ComCast helaas niet aan de praat, binnen en in de 2 slaapkamers met een double bed wel...vreemd. Ook hebben we in 2 badkamers geen water uit de kraan. Dat regelen we morgen dan wel weer.  Milan heeft dus even geen tv dus ik doe met hem nog een kruiswoordpuzzel en dan gaat ie lekker slapen, Mauro kijkt nog even TV (een soort American Idol... ben de naam even kwijt in NL) en ik begin aan het blog van vandaag...

Morgen staat in ieder geval Downtown Disney op het programma en ik hoop even de Florida Mall want ik wil een kabel voor mijn iPad (die laadt nu niet op)! En dan is het morgen natuurlijk ook nog feestdag... 4th of July!

10 opmerkingen:

jesse vissers zei

hallo cloggie
ook wij gaan op in juli naar een wedstrijd van de Rays (tegen de yankees) hebben jullie bij het stadion geparkeerd? en hoe werkt dat precies?
dank je wel een een fijne vacantie nog
tcjvissers

Marja en Tony zei

Wat een super dag, een leuke wedstrijd gezien en nu dan heerlijk relaxen bij de villa.
Dat is pas echt vakantie vieren!

Ton, Wijnie en Bart Staalstra zei

Another day in paradise! Let op het gaat niet om de kabel maar om de lader. Deze is namelijk krachtiger. Mijn iPod lader laadt ook de iPad niet op en vice versa. Dus alleen aan het kabeltje heb je niks, het gaat om de power uit de adapter. Vraag maar even na daar! Leuk om te lezen dat de Ray's hebben gewonnen. Verliezen namelijk vaak thuis lees ik meestal in de verslagen. Veel plezier morgen!

Tinnetam zei

En al weer een heerlijke dag ! Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan zeg.

En dan nu in Orlando aangekomen in de villa. Balen dat er wat mankementjes zijn, maar dat wordt vast snel opgelost.

Happy fourth of July en have fun in DTD.

Greetz,
Patricia

Aggie, Richard en kids zei

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Vandaag 4th off July, ben benieuwd of het daar ook een spektakel is!! Have Fun!!

groetjes van Aggie

"Rick, Sunshine State" zei

Gaaf hoor zo een wedstrijd mee te maken, en nu dan genieten in greater Orlando..HEERLIJK.

Een beetje Disney snuiven, helemaal goed.

Sunshineman zei

Over de niet gelukte Comcasts: gebruiken die tv's misschien een universele afstandsbediening? Die moet je een paar seconden op de tv gericht houden zodat alles kan worden ingeschakeld. Ik moest er ook aan wennen. Succes!

Saskia zei

Ziet er inderdaad super leuk uit allemaal in het stadion. Je hoort wel vaker die verhalen dat het enorm op de familie gericht is. Dat is bij ons helaas wel anders bij sportwedstrijden. Geniet lekker van jullie vakantie, wij volgen lekker alles.
Gr. Saskia

Martin, Richard en Linda zei

Jullie genieten zo te lezen volop, erg leuk zo'n wedstrijd, bij steeds meer mensen lees je dat op hun blog.

Lekker relaxen nu in de villa, dat is pas echt vakantie.

Veel plezier verder, maar dat zal vast wel lukken.

MattRob zei

Wat een geweldige dag zeg, die baseball wedstrijd was een groot succes ! Maar nu weer lekker in Orlando, en die Outback moet er toch echt eens van gaan komen ! Prima kindermenu's ook hoor !