woensdag 6 juli 2011

Dag 4 (maandag) Stars and Stripes

Vroeg dag vandaag... Beetje een jetlag die terugkeert? Ik hoop van niet! In ieder geval gaat Andy rond 8 uur op pad naar de Publix en haalt vers brood en vleeswaren. Als hij weer terug is en iedereen heeft gegeten en gezwommen voor het eerst ...
dan wordt het tijd voor Downtown Disney om alvast een beetje in de stemming te komen. Tegen 11 uur rijden we de parkeerplaats op bij het Cirque du Soleil. We kijken even in de bijbehorende winkel maar de jongleerballen liggen er niet dus Mauro is snel uitgekeken...hij heeft een ander doel vandaag en dat ligt nu heel erg dichtbij...opa en oma die dit lezen weten van vorig jaar nog wel wat dat doel is! Hij schuifelt bereidwillig de volgende winkeltjes door tot de winkel met de grote goochelhoed eindelijk in zicht is. Hij heeft een envelop met dollars van Dalida gekregen en dit is de bestemming! In ieder geval voor een deel ervan. Nadat de meneer van de shop het kleurboek showt (sorry maar die truc kunnen we zelf ook) komt het betere werk. Wij vinden het allemaal nog steeds een grote truc (hoe verdwijnt jouw geld in mijn zak) maar Mauro heeft zichzelf beloofd dat hier iets gekocht gaat worden... Maar wat...

We gaan de winkel uit en lopen verder maar meneer is nog niet blij. Een truc was nog wel een beetje betaalbaar dus terwijl ik met Milan een Lemonade scoor bij de Pretzel gaan Mauro toch de truc kopen...we horen hem de rest van de dag ook niet meer!

We lopen verder en doen de vaste plekjes aan, T Rex winkel, Legostore en natuurlijk een paar Disneywinkels. De temperatuur loopt buiten wel behoorlijk op en we krijgen ook trek dus gaan we bij de Earl of Sandwich een broodje halen en op het terras opeten. Mauro heeft daar geen zin in dus laten we hem met de walkie talkie in de winkel er tegen over rondkijken, zo hebben we toch hem een beetje 'in beeld'.

Dan zijn we er klaar mee hier en lopen we terug naar de auto, we willen nog even naar de Florida Mall voor onder andere een iPad oplader die nog thuis ligt.

We vinden ook de Old Navy waar we nog een Groupon van hebben en met de sale van vandaag betaal ik voor 2 zwemshirts, en 5 andere shirts het grote bedrag van $13,96... kijk, dat vinden wij Hollanders leuk natuurlijk. Ook de coupon van de Build-a-bear moet uitgegeven worden, weer $10 korting. Dan hebben de jongens even geen zin meer dus ik stuur ze naar de foodcourt en loop zelf nog even verder. Het is best druk in de Mall maar ik had het nog wel drukker verwacht op 4th of July!

Nadat we nog even in de foodcourt hebben gezeten gaan we weer richting auto. Onderweg vinden we nog een oplader voor de iPad en lonkt het MacBook pro maar die laten we toch maar hier.

Naar huis, de mannen willen zwemmen... De mannen blijven thuis terwijl ik alleen naar de SuperTarget ga om boodschappen te halen. Na een uur kom ik heel relaxed thuis...wat is het toch geweldig om even helemaal alleen door die supermarkt te mogen struinen!

Thuis maak ik even snel soep en taco's en dan gaan we weer op pad. We hebben nagedacht over waar we het vuurwerk wilden zien vanavond en eigenlijk is dat Celebration maar ik zie het niet zo zitten door de drukte daar. We kiezen ervoor om naar de Boardwalk te gaan, daar moet je ook vuurwerk kunnen zien. We rijden er heen en zien tot onze schrik dat de parkeerplaats vanavond alleen is voor gasten die bij ee restaurant hebben gereserveerd...balen! Maar we proberen het toch en sluiten brutaal aan voor de slagboom. Ik leg uit dat we naar ESPN willen (not)... En we mogen toch gewoon parkeren...pfewwww ...

De jongens zijn allebei al in slaap gevallen op de achterbank maar zijn gelukkig vrij snel weer fit. We kijken wat bij de goochelaar, maken foto's en wandelen een stukje. Dan zitten heel veel mensen rond half 9 al klaar met het zicht op de bol van Epcot...volgens de geruchten begint o. 9 uur het vuurwerk dus wij Ookde ook een mooi plekje. En dan begint het wachten, met een hoofdletter W! Want uiteindelijk begint het pas na 10 uur! En heel eerlijk vonden we het toen ook nog een beetje tegenvallen... Er zaten (van ons uit gezien) best lange pauzes tussen het vuurwerk. De finale was wel super, met veel rood en wit vuurwerk.

Snel terug naar huis ging niet lukken, het was superdruk op de weg natuurlijk maar we hadden geen haast. Kids sliepen gelijk al in de auto, eenmaal thuis konden we die zo in bed leggen en zelf waren we ook moe genoeg...geen blog meer vanavond...dat wordt een dagje later!

Morgen Blizzard Beach!8 opmerkingen:

Hannie zei

Lekker dagje weer!
Gaan jullie nog varen bij DTD?

Ton, Wijnie en Bart Staalstra zei

Weer een top dag zo te lezen. En we zijn blij dat er weer een update kwam haha! Gelukkig heb je de iPad lader. En de Mac book pro staat ook bij mij hoog op de lijst, maar ja blijft prijzig ondanks de dollar. Hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad in blizzard beach. Bi en wij altijd erg leuk. Beetje jammer van het vuurwerk maar mischien zijn we wel wat verwend door dat Disney vuurwerk!
Prettige dag vandaag!

"Rick, Sunshine State" zei

Weer een heerlijke dag zeg, enne de oplader ook gevonden goed bezig .

Ook hele mooie vuurwerk foto's !!

bbeurden zei

Feest van herkenning om je blog te lezen. Zo kort geleden liepen we er zelf nog...
Volgens mij gaat het allemaal lekker en ook erg afwisselend. Veel plezier met het vervolg!

Alberdina, Frits en de kids zei

Was weer een leuk dagje voor je het weet vliegt de dag hier voorbij en dat vroege wakker worden hebben wij ook nog steeds maar ja dan heb je wel een lange dag!!!
Veel plezier nog

Natasja Valentijn zei

Zo te lezen genieten jullie volop van al het leuks in Florida! Geniet er maar lekker van!

Mark zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mark zei

Grappig, kom er net achter dat de andere familie van een blog dat ik volg op dit moment op Wyndham Palm Way zit. Twee straten verder dan jullie! Ga zo door met het uitgebreide reisverslag. Dan hebben alle volgers ook een beetje het vakantiegevoel!