donderdag 14 juli 2011

Dag 12 (dinsdag 12 juli) … Winterland en zomerhitte!

 

Een beetje een dag met twee gezichten vandaag!! We hakken vandaag ook de vakantie doormidden, we zijn al op de helft, vanaf nu wordt het dus aftellen en we kunnen niet zeggen dat we dat nu een leuke gedachte vinden. Aan de andere kant, het glas is nog halfvol en we blijven genieten.

Vandaag hebben we iets op het programma staan wat we al langere tijd wilden doen … we gaan minigolfen bij Winterland Summerland, een minigolfbaan van Disney, vlak naast Blizzard Beach. Tegen half 11 parkeren we bij de minigolfbaan (gisteren was natuurlijk laat geworden dus vanmorgen niet gehaast).

P7110483De kids gaan minigolfen en wij houden de score bij en houden ons verder rustig want het is al behoorlijk warm. We kiezen wel Winterland zodat we toch nog een beetje een ‘ cool’  gevoel eraan overhouden. Het is een prachtig gemaakt stukje Disney, leuke plaatjes geschoten dus. De jongens hebben veel plezier met de 18 banen, zijn ook niet te moeilijk dus af en toe zelfs een ‘ hole in one’ .

 

Uiteindelijk eindigen ze met een gelijke score (dat scheelt weer een ruzietje haha). Aan het einde schieten ze de bal in een computer/tv en dan spreekt Santa ze nog even toe. Als beloning krijgen ze nog een echte kerst ‘ candycane’  met pepermuntsmaak. Mauro bewaart ‘m, dus tegen Kerst zal ie wel thuis in de Kerstboom hangen.

We wisten nog niet helemaal zeker of we hierna zouden gaan zwemmen maar we hebben het behoorlijk warm gekregen van de golfbaan dus een beetje verkoeling is welkom. Blizzard Beach ligt hiernaast maar die hebben we al gedaan dus gaan we naar de auto richting Typhoon Lagoon.

162 We staan ergens op rij 18, vrij achteraan, het is natuurlijk al tegen 1 uur als we daar aankomen en het is DRUK! Opnieuw weer veel Braziliaanse jongeren (hoeveel groepen zouden hier zjin?).

We hebben onze refill beker van Blizzard Beach meegenomen… toevallig zijn we hier weer op dinsdag dus testen we even onze 'sticker’. Dat werkt dus gewoon, sorry maar we hebben geen $7 voor de refills betaald vandaag…

164

De eerste plons wordt gelijk de lazy river… even heerlijk op een band dobberen. Het is hier ook wel heel druk en af en toe is het bandje aan bandje dobberen maar ach, we doen rustig aan, zoals het hoort. Bij nummer 2 springen we weer uit de band en gaan we weer ‘ aan land’ .

Na de lunch gaan we verder en gaat Andy nog even snorkelen (kids willen niet) en gaan ze van de storm slides. Mauro gaat zelfs alleen naar boven en vind deze glijbaan super. We lopen verder en komen een family raft ride tegen. Milan wil niet dus Mauro en Andy gaan in de rij staan. Er staat 30 minuten wachttijd maar het was zeker 3 kwartier… en binnen 3 minuten (of minder!) waren ze weer beneden. Maar het was wel een leuke baan.

We spelen nog wat in het water van de grote pool en vooral Mauro is niet bang voor de ‘Big Wave’ … ik blijf liever uit de buurt haha. Ik blijf het altijd wel verbazingwekkend vinden dat ook kleine kids zo meegesleept worden naar die grote golf door hun ouders… kan me niet voorstellen dat ze dit echt leuk vinden.

Tegen vijven houden we het weer voor gezien en gaan we even naar huis om op te frissen.

P7110519

We hebben besloten om te gaan eten bij Giordano’ s. Het ligt vlak bij onze villa (op hetzelfde winkelcentrum als Outback) en we hebben een tijdje geleden een coupon gescoord.

Het ziet er bij Giordano’s gezellig uit, wel plastic tafelkleedjes maar duidelijk wel iets meer service dan Cici’s

.

We hebben op restaurant.com voor dit restaurant een bon gevonden voor $2 (met een waarde van $25). We krijgen een aardige ober die ons vraagt of we niet liever in een booth zitten  (ja, vinden we leuker dan een tafeltje) en we verplaatsen ons dus… dan bestellen. Milan een kindermenu, Mauro niet want gek genoeg staat pizza niet eens op het kindermenu (en dat voor een Italiaans restaurant). We krijgen drinken en dan verschijnt er een dame aan ons tafeltje met een enorme hoeveelheid ballonnen.

165166

Ze maakt voor Milan een helicopter en voor Mauro een lasergun.

We geven haar een fooi en dan komt al vrij snel het eten. De reviews op Foursquare dat je hier lang moet wachten op een tafeltje of op het eten gaan voor ons niet op, prima service!! We eten heerlijk van de pasta, pizza en natuurlijk kipnuggets en er gaat zelfs een doos met overgebleven pizza mee naar huis.

P7110525

Na Giordano’s gaan we nog even aan de overkant kijken want we hadden hier nog een winkel/supermarkt gespot. Het blijkt dat Andy ‘s ochtends helemaal niet meer naar de Publix hoeft … dit is net zo’ n grote supermarkt met heel veel versproducten en lekker brood. Voortaan halen we hier in de ochtend brood. We kopen weer wat dingetjes, waaronder Fanta Ananas (nooit eerder gezien) en poeder waarmee je limonade kunt maken (gelezen op het floridaforum dat mensen dat meenemen, dus dat wil ik ook proberen).

P7110526

Dag 12 zit er ook alweer op. De tijd vliegt en we willen nog lang niet naar huis, gelukkig hoeft dat nog niet. Wel merken we dat we alleen hier al meer tijd hadden kunnen doorbrengen. De villa is heerlijk (en iedereen aan te raden!!), @Hannie, we merken dat we weinig gebruik maken van de faciliteiten van Windsor Palms dus volgende keer gaan we minder letten op de facilteiten van een park, een community pool hoeft van ons niet meer, we maken er toch geen gebruik van.

Onze tijd in de Disney parken zit er op, we hebben nog 2 hele dagen over hier in Orlando maar die gaan we niet meer in de parken doorbrengen.

Foto’s van vandaag voeg ik later toe.

4 opmerkingen:

Alberdina, Frits en de kids zei

Deze golf hebben wij vorig jaar gedaanerg leuk vonden wij hem ook, wij kregen een golfbal met dinneyafbeelding erop. Leuk zo,n belonnen vrouw aan tafel.veel plezier nog.

Hannie zei

Leuk hoor Typhoon lagoon, en nog gratis drinken ook!
Op andere blogs heb ik ook al gelezen dat er veel Brazilianen zijn.
In de meivakanties is mij dat nooit opgevallen, dus blijkbaar is juli hun vakantie periode.
Wij waren altijd in de community pool, maar we hadden dan ook een condo natuurlijk.

2theUSA zei

een minigolf lijkt mij ook wel leuk voor onze kinderen, dank voor de tip. Leuke afwisselende dag hebben jullie gehad.
groeten uit een zeer regenachtig NL (het regent al 2 dagen hard! )
Christa

MattRob zei

Wij hadden daar vorig jaar ook een villa om de hoek bij die Outback, en ik haalde elke dag bij die supermarkt (was ook stiekem van een keten, Winn-Dixie of zo) heerlijk vers Cuban Bread. Publix was toch iets verder weg !