maandag 11 juli 2011

Dag 9 (zaterdag 9 juli) Quest en Cruisen

Zaterdag zijn we weer rond 8 uur wakker en als we klaar zijn vertrekken we weer in onze mooie Ford Escape. Ik heb er nu ook al een paar keer zelf in gereden en ik vind het een heerlijke auto (maar ik moet ook zeggen dat ik de wegen en parkeerplaatsen hier heerlijk ruim vind).

First stop today, Downtown Disney Marketplace. Die is al vanaf 9 uur open en het is nog heerlijk rustig en relatief koel... relatief want iemand vroeg ons al hoe warm het hier was... meestal rond de 33 graden. Als het 28 is vinden wij het dus al 'koel'. We lopen eerst de winkeltjes langs richting Rainforest Cafe, en zien de 'zeepwinkel' (nooit eerder opgevallen), de Kerstwinkel, de Sportwinkel en natuurlijk de snoepwinkel.Wie hier nooit is geweest kan waarschijnlijk zich niet voorstellen dat het allemaal Disneywinkeltjes zijn maar met een verschillend thema/assortiment. In de Goofy Candyshop geven we ons weer even over aan een traditie... we laten drie pretzels maken, Milan kiest met M&M´s en Mauro met pindastukjes... de derde doen we met Reeses'. We eten ze  buiten direct op... alleen Mauro hoeft ineens even niet en die bewaren we dus tot thuis.

Dan lopen we richting Downtown Westside want ons eigenlijke doel van vandaag ligt aan de andere kant... Disney Quest.

Onderweg moeten we nog wel even een stop maken bij een paar winkeltjes... bij de Vinylmations en natúúrlijk bij de Magic Masters, de goochelwinkel.

Mauro wil toch ook nog heel graag een andere truc van zijn spaarcenten kopen (nadat we hem een hele doos Vinylmations uit zijn hoofd hebben gepraat haha) en omdat hij graag goochelt is dat niet zo'n slecht idee. Hij kan weer een complete show voor oma en opa opvoeren als hij terug is!

Dan is het tijd voor de Quest. Het is net half 12 en dus openingstijd... er staat een rij maar die gaat wel snel. Dan in de lift naar boven. Het zijn vijf verdiepingen met speelautomaten, computerspelletjes en zelfs een soort botsauto's van Buzz Lightyear. Op de verdieping waar we uit de lift komen is ook een tekenstudio (een beetje als Animation Studio in Hollywood Studios, alleen deze is digitaal).

De tekenklas gaat bijna beginnen dus we gaan een Mickey leren tekenen. Mauro vindt dit altijd erg leuk om te doen en wij doen dapper mee. Dan ontdekken we een soort attractie met een roeiboot die beweegt alsof je op een wilde rivier vaart. In werkelijkheid was het een opblaasboot op een bewegend luchtkussen voor een groot scherm.  Mauro en Andy gaan die doen en ik blijf bij Milan bij de computerspellen.


Lunchtijd! Wat Milan eet hoef ik hier niet meer te vermelden, dat is toch iedere dag hetzelfde als hij de kans krijgt. Ik neem tacochips met kaas en saus, Andy een hamburger en Mauro pizza (ook heel voorspelbaar).

Vanaf de vijfde verdieping dalen we steeds een verdieping af, Milan is helaas nog te klein voor de bumper cars van Buzz Astroblast, hij kreeg wel een kaartje dat hij een future rider is... schrale troost. Mauro mag er net wel in!


We doen nog wat andere spelletjes (basketball, whack a mole, dat soort dingen) maar dan hebben we het eigenlijk wel gezien...
na een uurtje of 3 is het wel mooi geweest. We gaan eruit, ik koop nog even snel het adressenboek dat ik beneden in de winkel al op de eerste dag had gezien (en nergens anders meer) en dan lopen we terug richting Marketplace waar de auto staat.... Daar zou nog wel business in zitten... een Disney service waarbij je de auto aan de ene kant van DTD achterlaat en aan de andere kant weer terug kunt krijgen! In de auto terug was het 101 graden!! Het water in de auto was zo warm dat je er bijna pasta in kon koken!

Om af te koelen gaan we een idee uitvoeren dat al langer op ons lijstje staat maar er de afgelopen jaren nog niet van is gekomen! We rijden naar het Beach Club Resort Hotel van Disney en melden ons bij de poort voor een parkeerplaatsje. Ik laat mijn ID zien we mogen parkeren.

Op naar de ijstent...Beaches & Cream. Het zwembad bij het hotel ziet er enorm verleidelijk uit in de hitte maar helaas... alleen voor hotelgasten en we hebben ook geen zwemkleding bij ons. We krijgen bij Beaches en Cream een beeper mee en koelen even af in de naast gelegen Arcade... we kijken even rond maar hebben eigenlijk onze buik vol van spelletjes vandaag.Gelukkig worden we snel 'gebeept' en mogen we 'aan tafel'. Het restaurantje lijkt veel kleiner dan in de filmpjes op Youtube.
We bestellen de hier over bekende Kitchen Sink...
wat er allemaal ingaat kun je in detail inderdaad terug zien op Youtube maar in ieder geval zijn het 8 grote bollen ijs, een hele bus slagroom en verder nog banaan, koek, cake etc...

Heel speciaal als ie wordt gebracht, want het licht gaat uit, discolicht aan en iemand roept om dat er een Kitchensink wordt gebracht.

Het ziet er super uit maar ik had te weinig echte eters aan tafel om 'm soldaat te maken (volgende keer moet oma toch weer mee haha).

De rest van het blog heeft  Blogger  opgegeten... verslag van de rest van de dag volgt dus nog :( 
(Mijn minilaptop was 5 jaar geleden top, maar nu niet meer ... helaas).

12 opmerkingen:

MattRob zei

Leuk, een 'visitor' uit Flagstaff, Arizona ! Weer even twee dagen bijgelezen; lekker dagje chillen en dagje DTD en DisneyQuest ! Valt me nog mee hoe snel jullie eruit zijn gekomen; bij ons altijd zo'n 'plak'ervaring !

En dat ijsje, jemig ... Ik vind een Medium Blizzard bij DairyQueen altijd al erg veel !! HAHA !!!

Have fun !

Hannie zei

Disney quest lijkt me ook leuk. Daar zijn wij nou nog nooit geweest.
Tjee, wat een ijs! Kan me voorstellen dat dat niet opgaat.
Have fun!

Anoniem zei

Dat was weer een geslaagd dagje Disney zo te lezen en te zien.

Je had misschien Blogger als gast kunnen uitnodigen bij The Kitchensink. Dan had hij mee geholpen dit "ijsje" op te eten ipv de rest van je bolg :-)

Op naar another Magical day. Have lots of fun !

Greetz,
Patricia (aka Tinnetam)

Marja en Tony zei

Lekker zo'n dagje Gamen en een ijsje eten...
OMG wat een hoeveelheid ijs en lekkers zeg!! volgens mij kun je daar met z'n tienen van eten en dan waren jullie maar met z'n viertjes!
Kreeg je de rest mee in een "Doggy Bag"? ;-)

"Rick, Sunshine State" zei

Wat een ijs-je zeg, ongelooflijk, gaaf en dat na zo'n heerlijke game dag.

Helemaal goed.

Ton, Wijnie en Bart Staalstra zei

Wat een leuke dag weer! Bij Bart absoluut favoriet disneyquest. En ja die laptop! Wordt het toch tijd voor een MacBook , ik zeg gewoon doen haha!!!!!!
Wat een ijscoupe trouwens. Ik ben een absolute liefhebber maar met zijn drieën gaat dit hem niet worden maar wel gaaf! Veel plezier verder en keep US posted!
Groeten!

Anoniem zei

Jemig wat een ijscoupe! Ziet er wel enorm lekker uit.

Nick, Brigit, Naomi en Sterre zei

Woehieeee, wat een ijsco!! Dat ziet er heerlijk uit zeg!

Saskia zei

Er komt één ding bij me op: "ooohhh my God!!!!" Wat een ijsje. Wat een leuke tip, dit is de eerste keer dat ik daar van hoor.
Have Fun!!
Saskia

Sunshineman zei

Met open mond zitten kijken naar de bereiding van die calorieenbom. Zoiets had ik nog nooit gezien ;-)

2theUSA zei

Wauw wat een enorm ijs(je)!
Alles wat je kan bedenken zit erop en erin.
En was het lekker......???

Patrick en Anita zei

WOW, Wat een bak met ijs, vind het niet gek dat die niet helemaal op ging hahaha... Dat is een belevenis op zich...veel plezier verder!

groetjes anita