woensdag 13 juli 2011

Dag 10 (zondag 10 juli)... We need some Magic!

Oké dit park stond niet op onze planning maar we gaan toch!! We hebben tenslotte toch 6 dagen toegang en Magic Kingdom kunnen we dan toch niet overslaan? We gaan weer op tijd op pad en zo rijden we rond 9 uur de parkeerplaats op, we missen wel net de openingsceremonie (maar die hebben we vorig jaar al gezien). Als we binnenkomen gaan we eerst langs de Guest Services. We hebben de eerste 2 dagen 'gewoon' gedaan maar de vermoeidheid slaat nu wat sneller toe en sinds we (sinds een jaar) weten dat Mauro PDD-NOS heeft kunnen we ook de parken wat leuker voor hem maken door een Guest Assistance Card te vragen. Zo hoeft hij (en wij) niet in de drukke rij te wachten maar mogen we in een aparte rij of ruimte wachten waar het wat rustiger is. Ik hoef echt nauwelijks wat uit te leggen, ook zijn Autipas heb ik niet laten zien maar er wordt direct een speciaal kaartje voor ons geschreven en benadrukt dat dit geen Fastpass is, dat is ook niet onze bedoeling ervan.
 We mogen nog een paar Magic Shots maken, altijd leuk natuurlijk:
 

We gaan op pad en Milan wil eigenlijk het liefst naar het doolhof. Ik weet dat het in Parijs zit, kan me niet meer herinneren of het in Fantasyland zat maar nu in ieder geval niet meer. We beginnen dan maar met Mickeys Philharmagic. Voor het eerst wil Mauro ook mee naar binnen (vorig jaar leek het hem nog eng), hij vindt het erg leuk (maar kijkt wel zonder 3D bril). We wandelen verder maar er is niet zoveel meer dat we daar willen doen. We halen nog wel Fastpassen voor Winnie the Pooh maar komen daar niet op tijd terug. We lopen door naar Tomorrowland en doen eerst een rondje Speedway, hier gebruiken we ook voor het eerst de GAC. We mogen in een aparte rij, en zijn daardoor wel eerder aan de beurt.

Zo vindt Mauro het wel nog leuker... dan gaan we in de Peoplemover (geen rij), best grappig zo'n ritje waar je soms door de attracties heen gaat. Andy en Milan gaan 'even snel' in de Buzz Lightyear attractie, opvallend hoe kort de rijen zijn op zondag morgen, we hadden gedacht dat het drukker zou zijn op zondag.
Waarschijnlijk is het nog niet zo druk omdat er extra magic hours zijn, voor de hotelgasten is het park tot 2 uur vannacht open!

We pakken nog even de Monsters Inc Laughfloor mee, hier gaan we wel weer in de aparte rij en mogen daardoor ook op de voorste rij zitten.

Dan is het lunchtijd... we gaan lunchen aan het tafeltje waar we vorig jaar zaten met het toetjesbuffet met vuurwerk (Wishes Dessert Party). Zo denken we even aan de gezellige avond van vorig jaar met opa en oma erbij!! Meestal wil Mauro nog niet eten maar als we weer net aan tafel zitten, toch weer wel dus we halen nog extra kipnuggets en die eet hij met smaak op... zo kan hij er weer even tegen. Milan spuit nog wel even zijn hele shirt onder met ketchup omdat dat apparaat veel te hoog voor hem staat...gelukkig hebben we nog een wasmachine.

Terwijl we daar zitten zien we de Streetparade voorbij komen en we kunnen het best goed zien vanaf hier. Na de lunch gaan we naar de Hall of Presidents en ook in de 'attractie'. Mooi gemaakt, erg Amerikaans... Milan vond het erg saai en zat te knikkebollen tijdens de film haha! We maken nog een tochtje met de radarboot en dan lopen we terug naar het kasteel waar we nog net een klein stukje van de show daar zien (zelfde als vorig jaar... dus niets gemist). Het is nu bijna 3 uur dus tijd voor de Parade. We lopen een stukje richting Liberty Square en zien daar een afgezet stuk voor gehandicapten. We vragen of we daar mogen zitten en dat mag! Zo hebben we perfect zicht én zitten we op de rand van een grote plantenbak. Mauro geniet nog steeds dus het helpt wel zo!

Na de parade wil Mauro graag nog naar de Piratenles van Jack Sparrow.
We lopen dus richting Adventureland. Het is er nog vroeg voor dus we kijken wat rond maar ondertussen pakken de donkere wolken zich wel samen boven  Disney... en ja hoor... Tot nu toe waren we redelijk ontsnapt aan de regen maar vandaag stortregent het ineens. We schuilen in de winkel en bij de ingang van de Pirates of the Caribbean. Tegen de tijd dat het de begintijd is van de 'piratenles' gebeurt er helemaal niets op het podium... We vragen het na maar de show gaat niet door... cancelled. Mauro is boos, mijn schuld natuurlijk want hij had al eerder willen gaan. Helaas was het de laatste show vandaag dus geen herkansing.

We besluiten richting uitgang te gaan, het was weer een Disney 'werkdag´ zo van 9 tot 5 :) . Bij de uitgang zien we nog net de Flag Retreat, wat een ceremonie, dat hadden we nog niet eerder gezien. We nemen de monorail terug naar de parkeerplaats die ons weer naar Pluto 17 brengt. Dan is het ondertussen natuurlijk ook bijna etenstijd dus in de auto de discussie over wat en waar... Ik win het niet (wilde wel eens Golden Corral proberen) ... het wordt de Burger King. We willen driven maar de dame achter de microfoon snapt er niks van..zo slecht is ons Engels toch niet? We besluiten dan maar binnen te eten maar we snappen wel direct waar het misging... de motivatie om hier te werken is echt 0 ... er zit bijna niemand, maar bijna alle tafeltjes zijn vies, overal staat vuil bovenop de prullenbakken en het duurt vrij lang voordat we onze bestelling krijgen. Betekent wel weer dat het eten wel vers was... dus we besluiten het toch maar hier op te eten... meestal neem ik bij de Mac nog een ijskoffie mee voor thuis maar ik zie iemand het hier zo wegkieperen dus dat laat ik maar....

Eenmaal thuis genieten we weer lekker van de villa... Mauro en Andy willen nog de lichtjesparade en vuurwerk gaan kijken maar uiteindelijk gaan ze toch niet... Andy was er wel blij om want het is toch wel weer vermoeiend zo'n dagje... ze gaan nog wel eerst in het zwembad en daarna in een lekker warm bad en zo was de vakantie al bijna op de helft!!

8 opmerkingen:

Hannie zei

Lekker hoor toch nog een dagje MK.
Jullie houden het toch lang uit in de parken.
Wij hebben het meestal zo rond 14.00 uur wel gehad, dan willen we zwemmen!

"Rick, Sunshine State" zei

Mk blijft toch wel magic.. Jullie hebben er flinke dagen opzitten.. Maar jullie vermaken je uitstekend zeg..

Helemaal goed!

2theUSA zei

Leuke Dag in MK, wij gaan over 2 weken daar ook voor het eerst naar toe! jullie kids zijn wel onvermoeibaar, om het een werkdag vol te houden, stoer hoor.
Groetjes Christa

Desiree zei

Wat een heerlijke MK-dag! Wat fijn dat je een pas kan krijgen om de lange wachtrijen met Mauro te onzeilen, top! Ik heb hier op de 2e dag thuis alweer heimwee en ben al naar huisjes voor volgens jaar aan het kijken. Enjoy!

de brabertjes zei

zo ik ben weer bij met jullie blog heb alles weer gelezen wat hebben jullie leuke dingen gedaan.
dat ijsje waanzinnig dat moet je echt met minimaal 4 personen eten.
geniet nog van de rest van jullie vakantie

de brabertjes zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hans (thefreeze) zei

Bizar he die slechte service soms bij de BK of Mac in het thuisland USA? De interieurs en service bij de Mac in Nederland is echt stukken beter. Raar hoor (maar mss ook niet, want ze krijgen geen fooi, so why bother?)

MattRob zei

Eindelijk tijd om bij te lezen, ik heb nog wel wat dagen te gaan ! Lekker dagje MK, veel kunnen doen met een wat mindere afsluiting bij de BK. Hall of Presidents vinden wij ook altijd leuk, maar onze kids krijgen we niet meer mee naar binnen ;-) !