donderdag 14 juli 2011

Dag 11 (maandag 11 juli)...rondje door de wereld.

We doen rustig aan vanmorgen, ik ga met Milan even naar de Walgreens en daarna naar de Publix...altijd leuk om even de tijd te hebben om te shoppen. Milan koopt een nieuwe zonnebril van Cars en we vinden de favoriete tandenborstels voor de kids ( met een timer erin, licht dat 1 minuut knippert),

Als we thuiskomen maak ik de aardbeien schoon en geef Mauro en Andy elk een bak (die op gaat)... Niks meer over, van de week nog maar een keer nieuwe halen. Ik berg de boodschappen op die mee terug naar huis moeten... Al een klein bergje haha! Dan eten we nog een broodje en is het tijd voor het park van vandaag. We gaan bewust later naar EPCOT vandaag zodat we hopelijk ook het vuurwerk kunnen zien.

Met parkeren hebben we vandaag niet zoveel mazzel als de andere dagen. De auto voor ons neemt het laatste plekje van de rij in, dat betekent dat wij de eerste auto van de volgende rij zullen zijn.. Het verst van het treintje af. Het is niet anders en we maken ons er ook niet druk om.

Vanaf Create 38 kunnen we gelijk met het treintje mee naar de ingang.

We starten in Innoventions West en de jongens vermaken zich met het testen van televisies en andere dingen. We kijken even bij de Character spot en daar mogen we via de andere ingang met de GAC kaart, normaal moeten we daar gewoon wachten maar omdat er net weer een enorme groep Brazilianen aankomt (wat zijn er toch veel!) mogen we nu voor...zo kunnen we heel snel op de foto!Dan door naar Nemo. Mauro wil er niet in dus ga ik met Milan, dan ook gelijk maar door naar Turtle Talk. Wel leuk maar ik blijf (tevergeefs) tolk voor Milan, en dan is het leukste meestal al voorbij.

We beginnen aan de landen en dit jaar starten we rechts, dus met Canada. De jongens halen een kidcot stok waar ze stempels op verzamelen van elk land. Er zit een plaatje op van Duffy, dat ze kunnen kleuren. Volgens mij is deze Disney beer nieuw? Er zit zelfs een hele Duffy winkel in EPCOT.

Andy koopt ook nog een paspoort, ook daar moeten stempels in.

We lopen (nee de jongens zitten in de double stroller vandaag) alle landen langs en proberen zoveel mogelijk te zien. Er is genoeg te zien en te doen, de jongens vinden dat prachtig, elk land heeft wel iets.

Bij Engeland zien we nog Pooh en TiggerIn Frankrijk gaat we toch eens in de bakkerij kijken en daar ligt zoveel lekkers dat het tijd is voor een break. Mauro en Milan kiezen voor een toaster baguette met kaas en ham. Ze smullen ervan, eindelijk lekkere kaas! Nog even een Frans fotootje:


China is de volgende belangrijke stop... Hier laten we de jongens even spelen bij de kraam met jongleerspullen en handpoppen... We twijfelen wat we moeten eten vanavond maar hier zijn loempia's en Mauro vindt dat erg lekker dus kopen we wat eten. De loempia verdwijnt inderdaad in zijn buik net als het blikje Fanta en een deel van het aardbeien ijs dat bij de Lucky Combo hoorde. Milan eet hier alleen wat van het ijs... hij heeft (zoals gewoonlijk) meer trek in frietjes. We praten nog een tijdje met een Disney fotograaf uit het Franse Nice. Hij vertelt dat zijn eerste vrouw Jannie heette en uit Maastricht kwam... ze woonden samen in Zuid-Frankrijk, later is hij voor Disney gaan werken, eerst in Parijs en later dus in Orlando. Ik vraag hem of het dus makkelijk is om tussen de parken te wisselen als je eenmaal voor Disney werkt en dat is dus zo, hij zou ook naar Anaheim of naar Hong Kong of Tokyo kunnen als hij dat wil... maar hij woont al 9 jaar hier en het bevalt hem hier prima. Hij neemt nog wat foto's van ons en dan gaan we ervan door en hij weer aan het werk.Na China volgt het land Mexico.... we lopen stevig door richting Mexico want de lucht ziet er dreigend uit en ik denk niet dat we het droog gaan houden. We komen inderdaad droog aan in Mexico, maar even later zien we allerlei mensen in natte poncho's binnenkomen... het regent dus! Ach wij staan droog en Mauro en Milan kijken gefascineerd naar een glasblazer die een draak aan het maken is, echt een kunstwerkje. Ik ben het eigenlijk al een beetje zat dus wil wel even zitten. We vinden een plekje, Mauro loopt nog een rondje over de Mexicaanse markt en dan vinden we het hier wel goed... het is gelukkig weer droog en we gaan op zoek naar Soarin. Milan heeft intussen honger en ik bedenk dat je vlakbij de Soarin ook iets te eten kunt halen. Dus daar naar toe. Eerst in de Soarin. De fastpasses zijn op voor vandaag en de wachttijd staat op 50 minuten. Wij melden ons met de GAC en we mogen de fastpass rij in! Zo duurt het maar ongeveer 20 minuten voordat we gaan vliegen. Mauro vliegt voor het eerst, hij heeft gelukkig besloten dat hij het gaat proberen. Iets dat hij niet kent wil hij vaak ook niet proberen tot we hem ervan kunnen overtuigen... en dat is nu dus gelukt. En hij heeft genoten, hij wil nog wel een keer! Het is ook mijn favoriete attractie!

Nu willen we wel wat te eten halen voor Milan maar eigenlijk ook snel naar buiten voor het vuurwerk, we kiezen voor het laatste omdat het echt vijf voor 9 is... onderweg zullen we ook wel wat te eten vinden (niet dus)...  We kijken het vuurwerk maar staan eigenlijk te ver naar achteren en kunnen het waterspektakel (dat er volgens mij is) niet zien. Het vuurwerk is wel mooi! We snappen nu wel beter waarom het op 4 juli steeds lange tussenpozen had, dan is er vast van alles op het water te zien geweest.  Bij de laatste knallen lopen we vast richting de uitgang en we gaan snel naar de auto. Het is nu al zo laat dat we ook wel naar huis willen (en daar kan Milan ook eten).

 In de auto vallen de kids allebei al snel in slaap en we rijden ineens ook verkeerd dus doen we er iets langer over om thuis te komen. Eten hoeft dus al niet meer, kids gaan lekker naar bed en wij volgen niet heel veel later... wat we morgen gaan doen zien we wel, we hebben niet veel gepland.

2 opmerkingen:

Hannie zei

Handig hoor zo'n pasje bij Disney.
Ben benieuwd wat je vind van WP in vergelijking met WH?

"Rick, Sunshine State" zei

Soarin, is ook hier de grote favoriet, enne wat is Epcot toch een heeeerlijk park. Life is Good.