vrijdag 8 juli 2011

Dag 7 (donderdag 7 juli)... Hakuna Matata

Hakuna Matata, what a wonderful day! Het was opnieuw een parkdag vandaag maar wel weer met een soort van slow start... helemaal tegen de begrippen van TourGuide Mike :). Andy haalt eerst vers brood zodat we kunnen ontbijten, ik sms opa die vandaag jarig is in Nederland (vorig jaar was hij er ook bij in Florida en stiekem was hij wel een beetje jaloers ... hij had wel mee gewild haha) en dan pakken we de spullen bij elkaar. De jongens zijn nog druk met andere dingen... de DS enzo maar uiteindelijk krijgen we ze toch zover dat ze niet in pyama door het park hoeven te lopen....

Vandaag is het voor het eerst bewolkt, wat hebben we eigenlijk geluk gehad met het weer tot nu toe. Eigenlijk nog nauwelijks regen gehad, en als het al viel was het (in St. Pete) alleen in de nacht. We nemen weer de binnendoor weg via Sherberth Road en eigenlijk staan we zo binnen 10 minuten bij Animal Kingdom. We parkeren bij Dinosaur 36 en staan gelukkig heel dicht bij het trammetje. Zo staan we snel binnen rond 10 uur...

en gaan we gelijk linksaf richting de Festival of the Lion King die om half 11 begint. We zitten heel even en dan begint het al, goede timing. Blijft altijd een leuke show!! Dan kunnen we gelijk door naar de musical van Finding Nemo, die mag echt niet worden overgeslagen, ook al kennen we deze inmiddels heel goed. Eigenlijk hebben we dan de twee must-do's er al op zitten. Dat voelen de jongens ook goed want ineens slaat de stemming een beetje om en zijn ze een beetje doelloos. We besluiten even te splitsen... Milan en Andy gaan naar It's tough to be a bug en Mauro en ik gaan even lopen en wat eten... Onderweg stoppen we nog wel even voor de fotograaf die iets speciaals fotografeert bij een meisje... die foto wil Mauro ook wel!


We lopen verder en halen wat te eten bij Yak en Yeti... een sweet en sour chicken met rijst en 2 spring rolls voor Mauro... Hij eet er ruim anderhalf op en dan heeft hij voorlopig weer wat in zijn buik zitten, dat fleurt ook de stemming wat op. We wandelen verder en koelen af in de winkeltjes... het is vooral benauwd vandaag, het is bewolkt en het gaat zeker regenen straks. Mauro vermaakt zich met zijn 'verzamelingen' die ondertussen niet alleen maar 'muntjes' is maar ook Vinylmations en pins. We hebben ontdekt dat bij sommige winkels ook vinylmations geruild kunnen worden dus moeten we ook daar op letten :) ... We belanden bij de uitgang van de "bug" show en daar moeten Andy en Milan zo langzamerhand uitkomen en inderdaad... daar zijn ze (al waren we elkaar toch niet misgelopen doordat we walkie talkies bij ons hebben voor dit soort dingen).

We gaan naar Dinoland USA en halen een frozen lemonade voor de kids en een Bud voor Andy en gaan verder door Dinoland. Even langs de  'kermis' en dan wil Andy in de Dinosaur maar die is dicht... Tricera Top Spin is ook dicht dus er blijft hier niet zoveel over. Mauro doet nog wel even mee aan een kort spelletje waarbij hij moet drummen, helemaal in zijn straatje. Eigenlijk kunnen we niet goed meer bedenken wat we nog echt willen doen hier dus we besluiten naar huis te gaan zodat we kunnen zwemmen... alleen het idee al...heerlijk! Nog wel even een paar foto's vlak bij de uitgang.Helaas, nauwelijks in de auto breekt er zo'n echte Floridiaanse bui los en het blijft ook de rest van de avond regenen.

We hadden besloten om vanavond bij het Rainforest Cafe te eten maar doordat we eerder naar huis waren gegaan wordt dat twijfelachtig. Mauro heeft er duidelijk geen zin in... te harde geluiden daar. Milan wil wel graag maar die is eigenlijk overal tevreden met een kids menu. Uiteindelijk besluiten we naar de Outback te gaan, 2 km van onze villa is goed te doen met dit weer en we zijn er nog nooit geweest, deze vakantie moet het er van komen.

We krijgen een pieper mee want het duurt 20-30 minuten voordat we een tafeltje kunnen krijgen. Vooraf nemen we de blooming onion (omdat ik het grag wil, ik moet er ook het meeste van eten) en quesadillas met alleen kaas (vind iedereen lekker)... het laatste staat niet zo op de kaart maar toch is het geen probleem, super! De mannen hebben trek en zelfs het donkerbruine brood bij het voorafje vinden ze heerlijk (lekker warm brood!). De kindermenu s bestaan weer uit chicken strips voor Milan en baby ribs voor Mauro. Als het op tafel staat duikt Mauro bijna onder de tafel... de bbq geur is te overheersend en dat vind hij juist helemaal niet lekker. Gelukkig staat Stephanie in no time weer voor onze neus met baby ribs zonder saus... wow... we zijn onder de indruk. Andy heeft ook ribs maar veel te veel dus de helft mag in een doosje mee naar huis (nee, we hebben geen hond). Milan wil nog wel een ijsje toe (Stephanie moet lachen als ze ziet dat hij meer de oreo koekkruimels ervan af eet ... en niet echt het ijs) en ik heb Cheesecake (wel nog een beetje bevroren van binnen maar dat mag de pret niet drukken).

We hebben lekker gegeten, dat is zeker!

Eenmaal thuis gaan nog even de TV en 3DS aan en werk ik het blog bij van dag 6 en als de kids eenmaal slapen ook van dag 7. Gelukkig hebben we lekker snel internet, vorig jaar was het behelpen toen het allemaal niet werkte.

Morgen hebben we een dagje  'niks'. We zien wel, er staat een spaceshuttle lancering gepland om 11.40 uur a.m. Andy wilde er eerst naar toe rijden maar volgens mij twijfelt hij nu weer... op TV zit ook een kanaal met de spaceshuttle. Bovendien geeft het weer maar 30% kans dat hij ook daadwerkelijk gelanceerd wordt en dat is natuurlijk niet al te veel! Verder wil ik morgen ook wel eens in het zwembad (nog niet eens in geweest) en zijn er nog genoeg andere dingen te bedenken!! Komt helemaal goed!

9 opmerkingen:

Hannie zei

lekker dagje weer.
Als je weer eens naar de outback gaat moet je eens een steak proberen. Die zijn heerlijk.
Ben je al een keer bij het clubhouse geweest ion WP?

2theUSA zei

Wat een leuke foto's van de kids!
Verder een heerlijk dagje, en lekker gegeten bij de Outback! Ik kijk er al naar uit.

Tinnetam zei

Zo, ik ben weer helemaal bij met lezen. Is best hard werken hoor al die te gekke verhalen vanuit Florida bij houden :-)

Maar zo te lezen en te zien hebben jullie een paar TOP dagen achter de rug. Grappig om te lezen dat jullie ook nog steeds touren à la Mike :-)

Ga zo door met genieten en have a Magical, relaxing day today.

Hans (thefreeze) zei

AK is echt onze favoriet! Lekker vroeg gaan en dan 4 keer achter elkaar Expedition Everest :-)

Hoe is de temperatuur? Vorig jaar was het vaak 38/39 graden, nu ook zo heet?

Hans (thefreeze) zei

Oh ja, nog een vraagje: heb je een betaald account bij tourguide Mike en heb je er iets aan?

Familie Bastiaanse zei

Heerlijk allemaal. En nou nog even luieren bij jouw eigen zwembad. Mag natuurlijk niet ongebruikt blijven.

Alberdina, Frits en de kids zei

Animal kingdom slaan wij diy jaar over maar wel een heel mooi park. De geluiden zijn zeker dad bij RF ook bij T-rex vind Quillian ook niks , ja flink buitje he volgens wheater cannel bliif het nog een aantal dagen regenen dus voor ons morgen geen park zetten het om in shoppen.veel plezier morgen.

MattRob zei

Ik ben weer bijgelezen (rustige ochtend hier), ziet er allemaal super uit ! Van het waterpark tot Cici's (told you so !! haha), van Hollywood Studio's tot Animal Kingdom. Wat zijn die foto's geweldig zeg !!! Wij hadden er een paar met onze kleindochter, zo leuk. Maar voor jongens hebben ze zeker ook leuke dingen, en Stitch is ook gaaf !!

En blij dat jullie eindelijk een keer de Outback geprobeerd hebben ! Dat brood vooraf (zoveel als je wilt) is ook zo lekker; wij vragen vaak om honeybutter erbij, ook zo lekker !!! Enne, volgende keer echt een steak proberen, de 'standaard' zijn al lekker, maar de NY Strip helemaal !!!

HAVE FUN weer !

pumi1000 zei

Leuk verslag!! Outback is hier toch ook stipt op nummer 1 hoor, heerlijk!! Geniet lekker verder daar.