vrijdag 8 juli 2011

Dag 6 (woensdag 6 juli) Hello Hollywood!

We lopen voor op schema... dus hebben we gisteravond nieuwe plannen gemaakt voor vandaag en was er een change of plans voor het diner!  Vandaag stond eigenlijk een rustig dagje op de planning met wat shoppen in de Florida Mall maar eigenlijk vonden de kids dat het wel tijd werd voor wat actie (?) :)
Na het waterpark van gisteren hadden we genoeg gerelaxed. Ik had expres geen parkdag gepland omdat we in de avond een reservering hadden voor het Garden Grove restaurant in het Swan & Dolphin hotel, een character dinner. Maar ik kreeg het idee dat wij het belangrijker vonden dan de kids en waar doen we het dan nog voor?? Na overleg bleek dat ze er helemaal niet zoveel interesse in hadden dus hebben we de plannen omgegooid... Wel nog even een snelle check op Tourguide Mike en een e-mailtje om de reservering te annuleren en we zijn klaar voor :  Hollywood Studios!

We besluiten wel om gewoon maar te kijken hoe vroeg we kunnen vertrekken en niet per se bij de opening van het park aanwezig te zijn... maar het scheelt niet veel. Rond kwart over 9 leveren we $14 af op de parkeerplaats en kunnen we ons eerste echte Disney Park van deze vakantie bezoeken! We hebben als voorbereiding weer heel wat filmpjes op YouTube gezien zodat Mauro nu bijvoorbeeld ook ineens graag naar de Motors Action Stunt Show wil. Maar hij vind het wel spannend want een ontbijt gaat er bij hem niet in vanmorgen...alleen een beker melk. We laten het maar, het is vakantie!

Zoals altijd eerst naar Toystory Mania voor Fastpasses, we mogen hiervoor terugkomen vanaf 12.25 uur. Dat valt nog wel mee. We lopen door en Andy en Mauro doen samen de backlot tour. Ze hadden verwacht dat deze indrukwekkender zou zijn als in Parijs maar dat valt tegen... het gaf Mauro alleen wel vast een kijkje bij de stuntshow en dat neemt alweer wat spanning weg. We lopen weer verder en gaan even op de foto met Scully en Waszowski:

Even verderop moeten de StarWars sabers getest worden
En dan zien we nieuwe characters... we zien Phineas en Ferb... die hebben we nog niet op de foto en in het handtekeningenboekje en die horen er tegenwoordig toch echt bij want ik zie het thuis bijna dagelijks op TV voorbij komen.

We gaan verder en drinken koffie (wat een sloten koffie zeg, echt grote bekers) bij de Pizza Planet. De jongens vermaken zich door daar bij de machines te kijken en vergokken $2 ... niks gewonnen! Dan gaan we naar de Muppet 3D film. Mauro wil pas sinds kort 3D kijken, 2 jaar geleden zat hij hier dus wel binnen maar zonder bril. Vorig jaar waren de Muppets helaas gesloten maar nu kan het dus weer, het blijft een leuke film. We lopen de Animation Studio binnen en zien dat je nu op de foto kunt met Pooh, dat gaan Milan en ik dus doen. Dan is het tijd voor Toy Story Mania... Andy wint uiteraard weer... het is niet eerlijk, hij oefent thuis nooit op de Wii!

 Dan is het lunchtijd... we kiezen voor het Sci-Fi restaurant... Andy en ik delen zo'n hamburger, en de jongens nemen kipnuggets..what's new! Het eten moet wel een beetje opschieten, nog zoveel te doen... we komen niet aan alles toe. De jongens willen graag even bij de Star Wars Academy kijken en Andy wil in de StarTours, 30 minuten wachttijd daarvoor is nog wel te doen ...ik vind het zelfs meevallen zo midden op de dag. Ok, check...gedaan... nu op naar een plekje voor de Parade. We kiezen het zelfde plekje als vorig jaar, op het balkon van een winke zodat we iets hoger staan. De parade is iets vernieuwd maar eigenlijk hadden we er nu toch wel meer van verwacht... we raken verwend denk ik!  Dan is het daarna tijd voor Motors Stunt Action... de eerste keer dat we deze gaan zien, daarvoor wilde Mauro nooit, bang voor de harde geluiden maar - lang leve Youtube - nu weet hij precies wanneer welke scene komt. Hij vindt het geweldig. De show is om 5 uur afgelopen en er zijn nog 2 dingen die we willen doen de Disney Junior Live show (die vernieuwd is) en Belle en het Beest. Allebei de shows lukt niet meer dus wordt het Disney Junior Live... Wel leuk maar niet heel erg vernieuwd, er zit maar 1 nieuw stukje in...

Tegen de tijd dat we hier klaar zijn is het bijna half 7 en zijn we het behoorlijk zat... lange dag :). We moeten er niet aan denken om nog door een supermarkt te struinen en wat te eten te bedenken... we stellen voor om eten te halen bij de ChickaFillet, wat ons in St. Pete ook zo goed smaakte de eerste avond. Maar de jongens hebben liever gewoon een Happy Meal... En dus rijden we twee keer door een Drive (wat een attractie op zich is voor de kids want dat doen we thuis helemaal nooit). Met voldoende eten en drinken installeren we ons thuis aan de keukentafel en zodra het op is liggen alle mannen in het zwembad. Ik schrijf een stuk weblog, lees de reacties (leuk!! Keep 'm coming) en gooi een was in de machine en later in de droger.

De TV doet het weer ... heel vreemd. Van de management company kreeg ik alleen een mailtje terug dat we moesten beginnen op kanaal 3... ja duh, dat wisten wij ook wel. Maar in plaats van knipperlichtjes op de comcast kastjes hebben we nu ineens 'continue groen licht' en dan werkt het dus... het heeft met het signaal te maken maar waarom het nu wel werkt... wie het weet mag het zeggen.

De avond bestaat dus uit zwemmen, TV en de was... morgen gaan we naar Animal Kingdom dus we maken het niet te laat...al is het uiteindelijk weer bijna middernacht voordat ik het licht uitdoe....morgen weer dag!

6 opmerkingen:

Aggie, Richard en kids zei

Wat een heerlijke dag in Studios!! Je hele gezicht straalt, dus het zit wel goed met het 'genotsgehalte'!!! Blijf dit vooral doen, lekker zeg!

Have Fun! groetjes van Aggie

maneutje zei

Hahaha, wat een vakantie zeg, super om mee te maken en goed dat je alles geplanned hebt, ik zou gek worden van al die keuzes en dan overal naar toe rennen!!! Maar genoeg energie lees ik met die sloten koffie en dan heb je de refill niet eens gehad hahaha en wat voor burgers moeten dat wel niet zijn mega. Nou, lekker genieten familie!!!! groetjes de Hendriksen uit de Meern

bbeurden zei

Leuk om jullie belevenissen in Hollywood Studio's te lezen. Vond het zelf ook een erg leuk park! Op naar de volgende!

Familie Bastiaanse zei

Handig Youtube, op die manier kan je je kinderen alvasst voorbereiden. Ik gebruik het zelf ook om de filmpjes over Zipline te bekijken (met mijn hoogtevrees ben ik toch een beetje voorbereid). Gelukkig gaat er niets boven echte ervaringen. Veel plezier vandaag!

Marja en Tony zei

Wat een leuke foto's weer, en wat een plezier hebben jullie.
Een heerlijk dagje pretten en zelfs morgen weer een pret dag ertegen aan...jullie zijn niet meer te houden!

Saskia zei

Alec onze zoon wil ook geen 3 of 4D, vind hij helemaal niet leuk. Hij is pas 4 dus dat zal wel nog komen. Was weer een leuke dag voor jullie, ik vind de Studio's in Parijs niet echt leuk maar in Florida helemaal goeed.
Have Fun,
Saskia