zondag 17 juli 2011

Dag 15: On our way…. Naples!

De dag is aangebroken om afscheid te nemen van de villa en van de Orlando area. We hebben het  fijn gehad in deze villa en echt een aanrader, alles gelijkvloers, een heerlijk zwembad met whirlpool, een gamesroom met alles erop en voldoende speelgoed en spelletjes voor de kids. Ik zou ‘m zo weer boeken!

DSC04057

Maar ook al is het hier voorbij, we zijn dolblij dat we nog niet naar huis hoeven… en dat we nog lekker een weekje hebben! We gaan vandaag naar Naples, dan door naar Homestead – Key West – Fort Lauderdale.

Vandaag is dus de bestemming Naples, maar we starten rustig aan. We maken eerst het hele huis (en bagage) vertrekklaar en dan is het half 9 en gaan we op pad voor ontbijt. We gaan naar Golden Corral en gaan daar ontbijten. Nog nooit eerder geweest dus we zijn benieuwd… we komen binnen, rekenen af en dan zoeken we een plekje

. DSC04051DSC04052

Mauro wil eigenlijk niet eten, jammer maar uiteindelijk vindt hij toch wel iets, Milan (een heel ander kind) kan zijn geluk niet op als hij kipnuggets en frietjes vindt als ONTBIJT… Ik start met een wafel maar heb wel spijt, het is lekker maar daardoor zit ik zo vol dat ik eigenlijk niks anders meer hoef te eten. Nu is al het vlees en patat als ontbijt toch niet echt aan mij besteed maar er staat ook nog genoeg anders lekkers. Ik eet nog wat fruit en dan zit ik eigenlijk al wel heel vol. Andy neemt ook wel van het een en ander wat maar we hebben eigenlijk het idee dat zo’n buffet niet aan ons is besteed… we kunnen er gewoon niet genoeg van op Glimlach

We gaan weer richting villa, laden alles in en sluiten af en stellen de TomTom in op Doubletree Guest Suites in Naples. Eerst rijden we weer de bekende route richting Tampa, daarna gaan we richting zuiden over de I75. Ongeveer bij Port Charlotte knipperen de signaallichten met gegevens over een radiozender waar nieuws op komt over berichten over deze route. Maar we zien het al aan de overkant, er staat een vrachtwagen die volledig is uitgebrand, erachter staat een megafile en nog verder worden auto’s op dezelfde rijrichting omgekeerd… op het einde is de weg helemaal afgesloten. Zijn wij even blij dat het niet aan onze kant is!

Dan komt Fort Myers en hier willen we een stop maken. We vinden wel een soort winkelstraatje maar het ziet er niet zo uit dat we echt even willen wandelen ofzo. Ik haal snel broodjes en koffie bij de Starbucks. Als je vandaag zakjes ijskoffie koopt (lekker voor in NL) krijg je een tall drink gratis. Keuze snel gemaakt en ik neem een Mocha Coconut Frapuccino. Erg lekker!!

 

We besluiten door te rijden. Het is nu niet zo ver meer en hebben zin om te zwemmen. We rijden in een keer goed en zien een leuk hotel. Doubletree was in New York al ons favoriet en ook hier krijgen we weer een mooie suite (woonkamer en aparte slaapkamer). Heerlijk als de kids al op bed liggen hebben wij ook nog even een TV en ruimte om te zitten. Ook hebben we een balkon en poolview. Als welkom krijgen we weer de lekkere warme chocolate chip cookies. We zetten alle bagage (lees zooi) op de kamer en dan is het zwembroeken aan en naar het zwembad. Ik organiseer eerst even wat en volg niet veel later. We brengen zo een paar uurtjes in het zwembad door (het water is niet eens echt verkoelend) en dan krijgen we trek.

Milan heeft aan de overkant een McDonalds gespot en dat is wel een makkelijke oplossing… We hebben ook nauwelijks geluncht dus we hebben ook behoefte aan snel eten Glimlach … Dan hebben we ook nog genoeg tijd over voor iets anders. Andy heeft beneden in de lobby een kaartje van Naples gevonden en we gaan dus op zoek naar de pier. Ongelooflijk wat een huizen hier… zitten hier de kapitaalkrachtigen van Florida?

We vinden een parkeerplaats bij een doorgangetje naar het strand en gooien wat quarters in de parkeermeter. Ondertussen fotograferen we nog even ons huis in aanbouw Knipogende emoticon.

DSC04094

Op het strand is het prachtig, die pier is niet heel bijzonder maar de schelpen die hier liggen zijn wel heel mooi dus de jongens zoeken naar mooie exemplaren. We hebben ze wel gewaarschuwd dat ze (volgens mij) niet meer mogen naar Nederland…dus ze zullen er weer afscheid van moeten nemen.

We blijven een poosje op het strand en lopen dan weer terug naar de auto en parkeren nog even bij de Walmart tegenover het hotel (ideale locatie)… de mannen grappen dat ze me in de gaten gaan houden, ik mag niet met meer dan 4 tasjes naar buiten komen! Het lukt net als je dat ene losse tasje waar maar 1 ding in zat niet meerekent!! We vinden leuke tshirts voor $1 en $2 (clearance), 2 leuke disney rompertjes voor het nieuwe nichtje (samen voor $2) en we kopen nog een cardreader en bandjes voor de videocamera. Tenslotte nog wat snoep voor onderweg en dan stoppen we er maar mee. Terug naar de overkant, naar het hotel. Het is net naar 8 uur als we terug zijn en de Spongebob Special is net begonnen dus de jongens gaan lekker in bed in de slaapkamer daar naar kijken… op een gegeven moment vallen ze vanzelf in slaap. Ik maak het blog af en dan is het voor ons ook einde van de dag. Morgen rijden we de Tamiami Trail en gaan we krokodillen spotten bij Shark Valley.

12 opmerkingen:

Alberdina, Frits en de kids zei

Je mag de schelpen wel meenemen alleen geen koraal iets van 3 kilo je kan het precies vinden op de site van de douane.Leuk dagje weer geef de kids zand en water en ze zijn de hele dag zoet. Veel plezier morgen.

Nick, Brigit, Naomi en Sterre zei

Hey Karen, we kruisen elkaar net. Wij vertrekken morgen richting Naples en daarna naar Saint Petersburg. Vandaag naar de Keys geweest, ben benieuwd wat jullie ervan vinden. We hebben eerst een paar dagen in Ft. Lauderdale doorgebracht, erg mooi,en dat weer gecombineerd met Miami. Dat was echt te gek! Kun je me de tip van USPS geven om via internet te bstellen en af te leveren? Nog een hele fijne vakantie. Groetjes van ons...

Anita zei

Jullie nieuwe huis ziet er goed uit hoor, daar zou ik ook wel willen wonen.
Naples is leuk heh met een lekker strand. Die sand dollars zijn echt mooi.
Veel plezier in Shark valley.
Groetjes
Anita

Hannie zei

Dat hebben wij nou ook altijd bij zo'n ontbijtbuffet, dat we niet genoeg op kunnen.
In Naples wonen inderdaad de rich and famous!
Veel plezier weer!

Marja en Tony zei

Nou, erg mooi hoor jullie nieuwe huis in aanbouw, doen jullie ook aan verhuur ;-)
Wat een heerlijk vooruitzicht dat je "nog" eens op vakantie gaat, is zo anders dan Orlando, dus dat wordt zeker genieten, ik ben benieuwd.

Desiree zei

Ik zou erg graag op de housewarming van het nieuwe stulpje willen komen.
Wat heerlijk dat jullie nog een week van het moois in Florida kunnen genieten!

Saskia zei

Wij vinden het ook altijd heerlijk om weer aan zee te zijn. We missen het niet als we in Orlando zitten maar op het moment dat je aan komt rijden geeft dat wel een blij gevoel......
Jullie hebben nog een hele leuke week voor de boeg, ik verheug me al op de blog verhalen.
Have Fun !!
Saskia

Twinmom1995 zei

Voor ons zijn ontbijt buffetten ook niets, geeft ons maar vers brood met beleg, eventueel aangevuld met een donut en/of pancake en wij zijn tevreden.
Lekker hoor, nog een week voor de boeg.
Geniet ervan.

Anoniem zei

Wat een heerlijke foto's van de kids aan het strand. Zo lekker onbezorgd.

Familie Bastiaanse zei

En dat wordt weer een weekje verder genieten. Jullie genieten volop. En wat wordt jullie tweede huis mooi :). De huurders zijn al in de rij.

de brabertjes zei

zo weer even bij gelezen wat een leuke vakantie hebben jullie tot nu toe gehad.
Wij zaten op key west in een doubble trre hotel is ons ook prima bevallen.
heel veel plezier nog en geniet er van hopelijk zie je vandaag veel krokodillen.

MattRob zei

De villa achtergelaten, maar DoubleTree Suites zijn inderdaad heerlijk. New York kan ik me ook nog goed herinneren !