dinsdag 19 juli 2011

Dag 17: rit naar de Keys .. park of geen park

We worden heerlijk wakker in het Hampton Inn in Homestead, dit is een prima hotel voor de doorreis, het lijkt helemaal nieuw maar bij navraag blijkt het er toch al 2 jaar te staan.
We hebben hier complimentary breakfast dus we gaan naar beneden om te ontbijten. Mauro wil geen ontbijt en blijft even op de kamer TV kijken. Ik had niet veel van het ontbijt verwacht maar er is vanalles, zelf wafels bakken, vers fruit, eitjes… We genieten ervan en dan gaan we boven alles op de kar laden en Andy en Milan gaan het in de auto zetten. Mauro heeft besloten toch iets te willen eten dus ik ga met mijn koffie toch nog even bij hem zitten. Hij neemt een lekker geroosterd broodje en 2 bekers melk  en dan kan hij ook er weer even tegenaan. Niet veel later rijden we de turnpike op, op naar Key West. Ik heb twee mogelijke stops ingepland, de eerste is al vrij snel op Key Largo. Het John Pennekamp State Park zou een mooi gebied zijn dus daar willen we wel een kijkje nemen. De kids hebben geen zin in een boottocht van 2 uur (na de tramtocht van 2 uur van gisteren) dus willen we bij het strand kijken. Bij de ingang meldt de ranger mevrouw dat het $40 entree is, pardon? Ik dacht echt te lezen op het bord $10 voor vier personen. Haha, grapje… today is free. Zeker omdat het zondag is? We vinden een mooi plekje vlakbij het strandje, gaan even in het aquarium kijken en in de winkel. We kopen 1 badlaken (hadden we nog niet gevonden) voor $9 en dan willen we ons installeren op het strand. We kleden ons om, zetten de koelbox bij een picknicktafel, de jongens jumpen (met waterschoenen!) in de zee. Maar de zee is vrij vol met zwarte alg (?) en daardoor zijn de stenen/rotsen ook glibberig. Ik vind er niks aan. Bij de koelbox worden we lek gestoken door de muggen (nog erger dan gisteren) en dan besluiten we dan dit gewoon niet ons ding is. Misschien is alleen een boottocht hier leuk, het strandje is het zeker niet! We pakken alles weer op en gaan verder… dan maar door naar Key West.
Na nog een stukje rijden komen we op Islamorada zien we links ineens Theatre of the Seas. Daar heb ik ook wat over gelezen, dus daar kunnen we ook een kijkje nemen. We zien een kleine ingang en hebben eigenlijk niet echt een idee wat we daar kunnen gaan zien.
DSC04141
Met de dolfijnen zwemmen hebben we al 2x eerder gedaan dus dat hoeft niet. We betalen entree, hadden ergens nog een coupon dus $10 korting is toch meegenomen. Dan gaan we het park binnen. Het is niet supergroot maar we hebben ons wel uitstekend vermaakt! We begonnen met een boottochtje van 5 minuten waar twee dolfijnen in de boot speelden, het was nl. een bottomless boat, waar de mensen aan de rand zaten. De dolfijnen speelden ook continue achter en naast de boot.
DSC04142DSC04152DSC04153
Daarna hebben we wat door het park gelopen, bij alle hele mooie vissen gekeken en vissenvoer gekocht voor ze. We hadden wel een beetje medelijden met de (oude?) schildpad met het zwemvestje aan:

Ook zagen we de parrots die later bij de show meededen:
Er was een strandje bij maar wij hadden geen zin meer om weer nat te worden. Toen we terugliepen kwamen we in het einde van de show bij de vissen en krokodillen (hier lagen wel de grote die we gisteren niet hadden gezien).
DSC04194DSC04196
Daarna konden we aansluiten bij de show met vogels.
En daarna de dolfijnenshow. Dit was leuk. In open water (dus het zag er natuurlijker uit dan bij Seaworld) en veel kleinschaliger.
Tenslotte nog een zeeleeuwenshow en zo waren we een paar uurtjes verder.
DSC04270DSC04278
Het was wel ontzettend warm intussen dus wilden we allevier wel graag weer in de airco van de auto! Onderweg zouden we nog wel iets te eten vinden. En inderdaad… een half uur verderop komen we winkelcentrum tegen met een Mac… het zal toch niet… maar we hebben allemaal wel trek in kipnuggets dus dat gaat het toch worden (ach zo blijven we ook binnen ons budget). We eten en drinken zodat we weer energie hebben voor het laatste stuk van de reis naar Key West.
Nog 1.45 uur staat er op de teller, de kids vermaken zich uitstekend met de DS en roepen af en toe een positief geluid als ze naar buiten kijken. Dit is een leuke route zo over de bruggen met aan beide kanten de zee. En dan zijn we ineens bij het Doubletree Grand Key Resort.
Het ziet er prachtig uit, we worden snel aan een kamer geholpen  maar als we boven komen vinden we deze eigenlijk helemaal niet leuk. We hebben wel een balkon maar dat kijkt uit op de parkeerplaats en niet op het zwembad. Ik ga dus terug naar Joe, bij de receptie en vraag hem een andere kamer. Het is vrij vol (blijkt dat er net een bus vol Nederlanders is aangekomen, bleh!) maar hij heeft nog een kamer beneden bij het zwembad. Die is nog niet klaar nu maar wel over een half uur. Ok, dan wachten we daar op. Na een half uur is de kamer nog niet klaar en krijg ik een bon voor 2 gratis drankjes bij de poolbar. Dan nog 5 minuten later, onze kamer is klaar. Prima kamer, wij zijn tevreden, de jongens kunnen vanuit de ‘tuindeur’  zo naar het zwembad lopen. Ze gaan zwemmen en ik volg even later ook. Na een uur overleggen we even want we moeten toch wat gaan eten en we willen eigenlijk ook de pendelbus naar het centrum nemen. Die gaat om 7 uur weer dus moeten we die wel halen, anders wordt het te laat.
Als we om kwart voor 7 keurig bij de bus staan blijken meer mensen hetzelfde idee te hebben. Er komen meerdere busjes, en bij de tweede kunnen wij mee. We stappen uit bij Duval Street en Andy wil graag naar het Southernmost Point … helaas is dat net helemaal aan de andere kant. We besluiten toch daar naar toe te lopen. Het is wel wat ver voor de kids en vooral Milan klaagt.
DSC04286 DSC04288We kunnen ook niet echt iets vinden waar we willen eten en als we een aardig eind in de richting zijn zien we een Dennys.en we gaan dat maar eens proberen.
We beginnen met de tacochips met saus … en die is zoooo lekker dat iedereen er van smult en als het hoofdgerecht komt heeft niemand eigenlijk meer honger. Maar het smaakt wel goed!
DSC04289
Dan lopen we door en maken we eindelijk een foto van de bekende boei!
DSC04296
Dan snel terug naar de bushalte van Doubletree, gelukkig stopt de bus ook aan deze kant van Duval Street. Binnen 5 minuten is de bus er en kunnen we (wel staand) mee. Dan is het einde van de dag, de jongens in bed, TV aan en nog even het blog schrijven… morgen weer een dag Key West.
Welterusten
IMG_0607[1]

10 opmerkingen:

Alberdina, Frits en de kids zei

Leuk dag geinig zo die dolfijnen in de boot. Maar waar heeft die schilpad dan een zwemvest voor nodig? Veel plezier nog morgen.

Hannie zei

Dat vroeg ik me ook al af: waar heeft een schildpad een zwemvest voor nodig???
Er is wel een Outback op Key west, 3230 N Roosevelt blvd.
Have fun!

Anoniem zei

Dat was weer een volle dag waarin jullie veel hebben gezien en gedaan. Grappig trouwens hoe je reageert op een bus met Nederlanders. Dat hebben wij nou als we een grote groep met Brazilianen zien :-)

Veel plezier morgen in Key West. Gaat vast weer een dag vol met mooie belevenissen worden.

Greetz,
Patricia

Ton, Wijnie en Bart Staalstra zei

Wij hebben bij het statepark de bottomboat gedaan en vonden die toch wel erg gaaf. Mischien op de terugweg?
Theater of THE sea vonden wij ook erg leuk! Als tip voor vandaag raad ik je de hop om hop off bus aan. Kinderen zijn gratis en ze rijden om de 15 minuten. Vergeet ook de authentieke speelgoedwinkel niet. Deze is supergaaf.
In ieder geval veel plezier en Enjoy it!!!!

Marja en Tony zei

Een vermoeid dagje, maar wat een mooie foto's hebben jullie weer gemaakt, echt sommige kun je zo in een lijst stoppen!
Heel veel plezier nog verder.

"Rick, Sunshine State" zei

Sjonge wat gaan jullie als een speer, het leest weer heerlijk weg. Natuurlijk zijn jullie tot het draad versleten maar je ziet ook wat. Het heeft weer hele leuke foto's opgeleverd, genieten... dat is wat jullie doen.

De hotelkamer... heb je goed geregeld !

de brabertjes zei

wat ziet het er leuk uit wij zijn niet bij theater of the sea geweest maar ik vind het er wel leuk uit zien op de foto`s.
Het hotel daar zaten wij ook geweldig vonden wij het.
Als we nog eens die kant op gaan zou ik het zeker weer boeken.
Geniet van Key west vandaag.

groetjes de Brabertjes

bbeurden zei

Lekker genieten van Key West! Wij vonden het zoooo relaxed daar.
Die foto van het meest Southern landpuntje komt wel heel bekend voor :-)

Twinmom1995 zei

Theater of the Sea ziet er leuk uit.
Dat is zeker iets om te onthouden.
Key west zou ik zeker ook een keer willen bezoeken.

MattRob zei

Theater at the Seas eigenlijk nog nooit geweest, masr ziet er wel erg leuk uit. Misschien toch een keer wat voor ons !