woensdag 20 juli 2011

Dag 18 (maandag 18 juli) Key West, beach or no beach

We worden vanmorgen wakker op Key West en gaan genieten van een heerlijk ontbijtje! Omdat we dit hotel een paar weken annuleerden en een package boekten (een aanbieding) krijgen we nu gratis ontbijt erbij. En dat ontbijt is echt prima! Er is echt van alles, van muffins, wafels (zelf bakken), vers fruit en dan ook nog de wat mindere zaken zoals porridge en andere dingen die wij maar overslaan. Kids roosteren heerlijk een broodje. De serveerster komt nog even vertellen dat eigenlijk alleen kids tot 3 gratis ontbijten, maar voor deze keer… De receptionist vertelde ons gisteren bij het inchecken iets heel anders, morgen zien we wel weer (dan is het helemaal geen probleem, gewoon gratis ontbijt, ook voor de kids).

Met wat zachte dwang krijgen we de mannen zover dat we naar het strand vertrekken. We besluiten om niet met het Doubletree busje naar Smathers Beach te gaan maar gewoon met de eigen auto. Er staan daar parkeermeters en met een quarter kun je al een half uur staan. Wat waren we blij dat we met de eigen auto waren. Richting het strand kwam al een vreemde penetrante lucht de auto binnen maar op het strand was het nog veel erger. Waar de lucht vandaan kwam geen idee, maar met twee types die niet tegen de meeste luchtjes kunnen was er maar een optie, weg hier (zelf vond ik het ook echt niet fijn!). We wilden eerst nog een stukje de Keys afrijden om een ander strand te vinden maar we konden ons niet iets herinneren van de heenweg waar ook een goed stuk strand was. Dan maar naar het centrum. We rijden met de auto door Duval street, kijken nog een keer bij de boei. Dan gaan we naar de andere kant van Duval Street, in Front Street zit een leuke vliegerwinkel (hebben we op internet gezien), daar gaan we naar op zoek.

Die vinden we dus Mauro en ik gaan daar even kijken. Hij vindt daar nog iets wat hij eerder al in New York had gekocht (iets dat zweeft aan een touwtje, vraag me niet meer hoe het heet) maar al stuk was gegaan. Hij blij!

We rijden nog langs de andere kant van Key West en spotten daar een Publix en een Outback (ik besluit eigenlijk dat ik daar vanavond wel wil eten, hoeven we niet weer het centrum in)! We gaan nog even de Super K Mart in… wat een vreselijke winkel. Overal dozen en zooi. We vinden water en nog wat ander spul (t shirts voor de jongens en 1 voor Andy) en dan wil ik er snel uit…hier hoef ik niet meer heen.

Terug naar het hotel, de jongens gaan lekker zwemmen, tot het gaat regenen, het gaat weer hard dus komen ze naar binnen. Ze kijken even TV en doen rustig aan en dan willen we er toch nog even op uit. We gaan nog even naar het centrum terug en gaan kijken op Mallory Square, maar we zijn duidelijk te vroeg voor het vertier waar het om bekend staat. We gaan nog een keertje langs de vliegerwinkel, naar de Key Lime Pie Factory en bekijken wat winkeltjes.

 DSC04313DSC04309

DSC04308DSC04307

DSC04327

Dan gaan we weer in de auto en rijden we richting Outback. We hadden gezien dat daar nog wat winkels omheen zaten dus daar kunnen we nog wel een uurtje de tijd mee doden voordat we aan tafel kunnen. We bekijken een speelgoedwinkel (waar de jongens natuurlijk weer wat scoren, de een weer een goocheltruc, de ander een knuffel, eerlijk gezegd kocht ik ze daarmee om want ze wilden eigenlijk niet naar Outback Glimlach ). Daarna lopen we nog de Sears binnen maar zien er verder niks, Andy kijkt ook nog in een sportwinkel…maar zoekt eigenlijk ook niks… Dan maar kijken of we een tafeltje kunnen scoren.

Dat is hier geen probleem, we kunnen direct aan tafel. We kiezen bewust geen voorgerecht want na gisteren zijn we bang dat we dan geen trek meer hebben in het hoofdgerecht. De jongens kiezen vandaag allebei nuggets, Andy kiest voor de NY Strip en ik de Outback special.

Voor een toetje ben ik de enige maar ik kan Key West toch niet verlaten zonder een Key Lime Pie te hebben gegeten. Later zie ik dat onze ober de mayor op FourSquare is (voor de kenners)… lachen vind ik dat!

We gaan terug naar het hotel waar de jongens nog met Andy ga zwemmen, ik doe niet meer mee, ga de foto’s bij het blog uitzoeken.

IMG_0609[1] 

Eerst komt Mauro naar binnen (zijn ogen doen pijn van het chloor) en een uur later volgen de andere twee ook. Kids duiken lekker het bed in en vallen zo in slaap… wij pakken de spullen in want dit is alweer het einde van Key West voor ons. Ik heb me vermaakt maar toch anders als ik had gedacht, ik had me er toch meer van voorgesteld, doordat het strand niet was wat ik me ervan had voorgesteld…misschien is het ook meer een plek om lekker met z’n tweetjes van te genieten…

Het hotel was prima, het ontbijt was heerlijk en het zwembad hadden we ons iets groter voorgesteld. Wat we jammer vonden was de enorme drukte in het hotel en dan vooral met Hollanders. De ligging is een beetje niemandsland, dat is wel jammer maar ze proberen het goed op te lossen met pendelbusjes en niets is natuurlijk ver weg op Key West.

Morgen een lange rit voor de boeg, maar wel de laatste..

Op naar Fort Lauderdale waar we nog 2 nachtjes blijven en dan moeten we weer terug naar Nederland… nog even niet aan denken.

7 opmerkingen:

Hannie zei

Jammer, dat het niet was was jullie er van verwachten.
Ben je nou niet s'avonds op Mallory square geweest.
Hoop dat wij het wel erg leuk vinden.
Veel plezier in FL

"Rick, Sunshine State" zei

Gewoon nog eens rustig met z'n twee├źn doen, Mandy en ik willen die kan ook nog eens proberen.

Toch hebben jullie je weer vermaakt ;-)
Nog even genieten voor je aan de terug reis denkt !!

Familie Bastiaanse zei

Wat jammer dat het niet helemaal was wat jullie hadden gehoopt en verwacht. Geniet nog van de laatste dagen.

2theUSA zei

Wij hadden dat gevoel ook in KeyWest, Het strand stelt niet veel voor en wij hadden ontzettend slecht weer, dat helpt natuurlijk ook niet mee. Met de kids gaan wij er ook niet meer heen, misschien nog eens samen in een ander seizoen.
Maar evengoed wel leuk om eens geweest te zijn.
goede reis naar Ft Lauderdale.
Groet Christa

Alberdina, Frits en de kids zei

ondaks dat het niet helemaal was wat je hoopte toch goed vermaakt, ja met kinderen is het toch vaak wat meer aanpassen maar wel weer lekker gegeten veel plezier motgen.

Twinmom1995 zei

Heel veel plezier nog in Ft. Lauderdale.

MattRob zei

Key West was ook niet ons ding ... Ik denk niet dat we daar snel nog eens zullen komen. Maar goed, we zijn blijkbaar in de minderheid daarmee, maar gelukkig is iedereen anders ;-)